ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό του Μονάχου

Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό του Μονάχου
REUTERS/Michaela Rehle

Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι στους επιβάτες στον προαστιακό σταθμό των τρένων στο Γκάφινγκ που βρίσκεται κοντά στο Μόναχο, στην νότια Γερμανία, νωρίς σήμερα το πρωί, τραυματίζοντας σοβαρά τέσσερις ανθρώπους, σύμφωνα με ραδιοφωνικό σταθμό της Βαυαρίας. Ένας από αυτούς υπέκυψε στα τραύματά του. 

Σύμφωνα με όσα τονίζουν οι αρχές της Βαυαρίας ο δράστης της επίθεσης είναι τοξικοεξαρτημένος και με ψυχολογικά προβλήματα.

Στο έγκλημα είχε θεωρηθεί αρχικώς ότι υπήρχε ισλαμιστική χροιά, δεδομένου ότι σε μαρτυρίες αναφερόταν ότι ο δράστης φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ», γνωστή φράση την οποία χρησιμοποιούν όλοι οι πιστοί μουσουλμάνοι («Ο Θεός είναι Μεγάλος»), αλλά αποτελεί και κραυγή των τζιχαντιστών την ώρα που πραγματοποιούν πολλές από τις επιθέσεις τους.

μοναχο1

REUTERS/REUTERS TV

"Το πολιτικό κίνητρο για την πραγματοποίηση της επίθεσης αυτής σίγουρα δεν μπορεί να αποκλειστεί", είχε δηλώσει νωρίτερα εκπρόσωπος της αστυνομίας της Άνω Βαυαρίας.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 05.00 το πρωί τοπική ώρα.

Η Γερμανία, που παίζει σημαντικό ρόλο στον πόλεμο κατά του ISIS, δεν έχει υποστεί καμία μεγάλη επίθεση από ισλαμιστές εντός του εδάφους της, όπως στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες, ωστόσο οι αρχές παραμένουν σε εγρήγορση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ