ΚΟΣΜΟΣ

«Πράκτορας του εχθρού» ο Ομπάμα σύμφωνα με πρώην μπάτλερ του Τραμπ

«Πράκτορας του εχθρού» ο Ομπάμα σύμφωνα με πρώην μπάτλερ του Τραμπ
REUTERS/Jake Parrish

Το επικοινωνιακό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ αποκηρύσσει πρώην υπάλληλο του μεγιστάνα, μετά από δημοσιεύσεις στον λογαριασμό του στο Facebook, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, πρέπει να πεθάνει.

Ο Άντονι Σένεκαλ, ο οποίος ήταν ο προσωπικός μπάτλερ του Τραμπ για 17 χρόνια, στην έπαυλη του, στο Παλμ Μπιτς, έγραψε την Τετάρτη ότι «ο Ομπάμα από την πρώτη θητεία του θα έπρεπε να συρθεί έξω από τον στρατό μας και να πυροβοληθεί ως πράκτορας του εχθρού», σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Mother Jones.

To CNN επικοινώνησε με τον 84χρονο Σένεκαλ την Πέμπτη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι έγραψε αυτή την δημοσίευση στο Facebook, ωστόσο δεν ήταν σίγουρος αν έγραψε «να πυροβοληθεί» ή «να κρεμαστεί».

«Όπως και να έχει, δεν με νοιάζει. Κρέμασμα, πυροβολισμός ... Θα προτιμούσαν να κρεμαστεί στην στοά του Λευκού Οίκου, ή όπως τον αποκαλώ εγώ, το λευκό τζαμί», είπε ο Ένεκα στο CNN. "

«Ακούγομαι τρελός; Ίσως επειδή δεν είμαι», είπε. «Απλά έχω απηυδήσει με αυτόν».

Το επιτελείο το Τραμπ αποκήρυξε τα «αποτρόπαια σχόλια» μέσω ανακοίνωσής του την Πέμπτη.

«Ο Τόνι Σένεκαλ δεν εργάζεται στο Μαρ-α-Λάγκο εδώ και χρόνια, όμως αποκηρύσσουμε κατηγορηματικά τα αποτρόπαια σχόλια που έκανε αναφορικά με τον πρόεδρο».

Η μυστική υπηρεσία που διερευνά τις απειλές κατά της ζωής του προέδρου, δήλωσε ότι η υπηρεσία «γνωρίζει το θέμα και θα διεξάγει την απαραίτητη έρευνα».

Ο Σένεκαλ έχει γράψει δεκάδες παρόμοια post με τα οποία προσβάλει τον Ομπάμα και διατυπώνει απειλές κατά της ζωής του, ενώ ταυτόχρονα επιτίθεται και στην Κλίντον.

Ο Σένεκαλ, ο οποίος έχει μιλήσει επανειλημμένα σε αμερικανικά μέσα για την ιδιωτική ζωή του Τραμπ, δήλωσε πως δεν συζήτησε ποτέ μαζί του για πολιτικά.

«Αυτές είναι δικές μου ιδέες», είπε. «Δεν έχουν καμία σχέση με τον κ. Τραμπ».

Ωστόσο, ο Σένεκαλ είναι ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ και όπως το μεγαλύτερο μέρος των οπαδών του, μισεί τους μουσουλμάνους και συμφωνεί με την απαγόρευση εισόδου τους στην χώρα, όπως έχει προτείνει ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας τη πρότασή του, «κοινή λογική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ