ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν πάντρεψε την κόρη του με μάρτυρα τον απερχόμενο πρωθυπουργό Νταβούτογλου

Ο Ερντογάν πάντρεψε την κόρη του με μάρτυρα τον απερχόμενο πρωθυπουργό Νταβούτογλου
REUTERS/ UMIT BEKTAS

Την μικρότερη κόρη του Σουμειγέ πάντρεψε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια τελετή που τελέστηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Προσκεκλημένοι στον γάμο της Σουμειγέ με τον Σελτζούκ Μπαιρακτάρ, έναν κατασκευαστή μη επανδρωμένων, τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drone), ήταν 6.000 άνθρωποι.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, ο μάρτυρας του γαμπρού στον γάμο ήταν ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ ενώ μάρτυρας της νύφης είχε οριστεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου που την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την προεδρία του κυβερνώντος κόμματος AKP και επομένως και από την πρωθυπουργία. Η παρουσία του στον γάμο ωστόσο φαίνεται ότι διαλύει τις φήμες που κυκλοφορούσαν έντονα τις τελευταίες ημέρες ότι έχει έρθει σε ρήξη με τον πρόεδρο Ερντογάν.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης πρόβαλαν φωτογραφίες της νύφης, μέσα στο αυτοκίνητο που την μετέφερε στον χώρο της τελετής, με τα μαλλιά καλυμμένα με την ισλαμική μαντίλα.

Πολλοί δρόμοι είχαν κλείσει για την κυκλοφορία ενώ είχαν τοποθετηθεί και πρόσθετα κάγκελα ασφαλείας γύρω από την αίθουσα της γαμήλιας δεξίωσης, στο Κιουτσουκτσεκμετσέ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Ο πρόεδρος Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινέ έχουν δύο γιους, τον Μπουράκ (που σπανίως εμφανίζεται δημόσια) και τον Μπιλάλ και δύο κόρες, την Έσρα και την 30χρονη Σουμεϊγέ.

Η Σουμεϊγέ Ερντογάν φοίτησε στο London School of Economics και ήταν σύμβουλος του AKP σε θέματα εξωτερικής πολιτικής την εποχή που ο πατέρας της ήταν πρωθυπουργός της Τουρκίας. Σταμάτησε όμως να εργάζεται για το κόμμα όταν ο Εντογάν εξελέγη πρόεδρος το 2014 και σήμερα είναι αντιπρόεδρος μιας φιλοϊσλαμικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των γυναικών, της Ένωσης για τις Γυναίκες και τη Δημοκρατία.

Ο γαμπρός, που σπούδασε στο Πολυτεχνείο της Κωνσταντινούπολης και στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Τζόρτζια, στις ΗΠΑ, είναι υπεύθυνος του τομέα τεχνολογικής ανάπτυξης στην επιχείρηση της οικογένειάς του, την Baykar Makina, που κατασκευάζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ