ΚΟΣΜΟΣ

Υπνωτίστηκε ενώ έβλεπε τηλεόραση

Υπνωτίστηκε ενώ έβλεπε τηλεόραση
Sean Gallup / Getty Images/Ideal Image (φωτογραφία αρχείου)

Οι πυροσβέστες που κλήθηκαν το Σάββατο βράδυ στην περιοχή Παρεντίς Αν Μπορν στη Γαλλία, κλήθηκαν να διαχειριστούν ένα ιδιαίτερο περιστατικό.

Να ξυπνήσουν έναν... υπνωτισμένο. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο 51 χρονος έπεσε σε κατάσταση «ύπνωσης» τη στιγμή που παρακολουθούσε την τηλεοπτική εκπομπή του διάσημου υπνωτιστή από τον Καναδά Μεσμέρ.

Όπως είπε η σύζυγός του, η οποία ζήτησε την επέμβαση της ομάδας διάσωσης, ο άνδρας της έμοιαζε να είχε «παγώσει» μπροστά από την τηλεόραση. Μάλιστα άνδρες της υπηρεσίας άμεσης επέμβασης, επισήμαναν ότι δεν έχουν ξαναδεί παρόμοιο περιστατικό.

Η σύζυγός του, όπως είπε, ενώ στην αρχή γέλασε βλέποντας τον σύζυγό της να μαγνητίζεται από τον υπνωτιστή στην οθόνη, κατόπιν «ένιωσε τον απόλυτο πανικό», έκλεισε την τηλεόραση και κάλεσε βοήθεια.

Ο 51 χρονος τελικά επανήλθε με τη βοήθεια της συζύγου του η οποία του μιλούσε με σταθερή φωνή. Ο άνδρας δεν αντιδρούσε για τουλάχιστον μία ώρα στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος.

Οι τραυματιοφορείς επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μόλις ο άνδρας «ξύπνησε» από την ύπνωση, τον άφησαν στο σπίτι του καθώς δεν κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ο Γάλλος τηλεθεατής εξήγησε ότι φοβήθηκε πάρα πολύ κι ότι αν και φαινομενικά είχε τις αισθήσεις του, «ήταν σα να είχε πέσει σε κώμα».
Επιπλέον εξήγησε ότι δεν κατάλαβε πως «παγιδεύτηκε» καθώς και ο ίδιος έχει κάποιες γνώσεις και ασχολείται με την ύπνωση.

Το τηλεοπτικό δίκτυο TF1 πρόβαλε το Σάββατο το βράδυ την εκπομπή «Αστέρες υπό Ύπνωση» στην οποία ο Καναδός υπνωτιστής Μεσμέρ «υπνωτίζει» διάσημες προσωπικότητες και τις καθοδηγεί προκειμένου να συμμετάσχουν σε κωμικά σκετσάκια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ