ΚΟΣΜΟΣ

Oριστικά υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων ο Τραμπ

Oριστικά υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων ο Τραμπ
REUTERS / JOE SKIPPER

Ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωσε τον αριθμό αντιπροσώπων που απαιτείται για να είναι αυτός ο επίσημος υποψήφιος του των Ρεπουμπλικάνων για τον προεδρικό θώκο στις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Αυτό μεταδίδει το Associated Press που επικαλείται δική του καταμέτρηση εκλεκτόρων.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα αυτό τον μήνα αποχώρησαν από τη διεκδίκηση του χρίσματος οι δύο τελευταίο αντίπαλοι του Τραμπ, σε μια αναμέτρηση στην οποία συμμετείχαν συνολικά 17 Ρεπουμπλικάνοι.

Όπως μεταδίδει το AP για να κερδίσει κάποιος το χρίσμα απαιτούνται 1237 εκλέκτορες. Ο Τραμπ έχει ήδη συγκεντρώσει 1238, ανάμεσα τους και έναν μικρό αριθμό από εκλέκτορες που δεν είχαν τοποθετηθεί και δήλωσαν, στο AP πως θα τον στηρίξουν στο συνέδριο του κόμματος τον Ιούλιο.

Αν συνυπολογιστεί πως στις 7 Ιουνίου διεξάγονται προκριματικές εκλογές σε 5 ακόμα πολιτείες στις οποίες θα μοιραστούν συνολικά 303 εκλέκτορες γίνεται φανερό πως ο αριθμός των υποστηρικτών του Τραμπ θα αυξηθεί. Έτσι ο εκκεντρικός μεγιστάνας θα αποφύγει οποιαδήποτε αμφισβήτηση στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στο Κλίβελαντ.

Αντίπαλο τους από τους Δημοκρατικούς θα είναι είτε ο Μπέρνι Σάντερς είτε η Χίλαρι Κλίντον καθώς ο νικητής για το χρίσμα του άλλου μεγάλου κόμματος των ΗΠΑ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ