ΚΟΣΜΟΣ

Μαθητές ανεβοκατεβαίνουν καθημερινά γκρεμό 800 μέτρων για να φτάσουν στο σχολείο

Μαθητές ανεβοκατεβαίνουν καθημερινά γκρεμό 800 μέτρων για να φτάσουν στο σχολείο
Chen Jie

Αν πιστεύετε ότι αντιμετωπίζετε σοβαρό πρόβλημα ετοιμάζοντας καθημερινά τα παιδιά σας για το σχολείο ή ότι η όλη διαδικασία είναι αγχωτική για αυτά, καλύτερα να αναθεωρήσετε διαβάζοντας τι συμβαίνει σε μια κινεζική επαρχιακή πόλη.

Διότι όπως γράφει ο Guardian, στο απομονωμένο χωριό Atuleer της επαρχίας Σιτσουάν, στην ανατολική Κίνα οι γονείς των μαθητών, αλλά και οι ίδιοι οι μαθητές βιώνουν έναν καθημερινό εφιάλτη.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που τράβηξε ο βραβευμένος φωτογράφος Chen Jie, για να μπορέσουν οι μαθητές να φτάσουν στο σχολείο τους, θα πρέπει σε καθημερινή βάση να ανεβοκατέβουν από έναν γκρεμό ύψους 800 μέτρων χρησιμοποιώντας αμφιβόλου αντοχής αυτοσχέδιες σκάλες.

Τα παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, συνοδεύονται κάποιες φορές από γονείς και είναι πλέον εξοικειωμένα με την κατάσταση που δεν παύει να είναι επικίνδυνη. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ίδιος ο φωτογράφος μιλώντας στον Guardian «έχω δει πολύ ακραίες καταστάσεις, αλλά αυτό ήταν κάτι πρωτόγνωρο».

mathites2

Πηγή: Chen Jie

Όσο για τον χρόνο που απαιτείται ώστε να φτάσουν τα παιδιά στον προορισμό τους; Δύο ώρες για να φτάσουν στο σχολείο κι άλλες τόσες για να επιστρέψουν...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ