ΚΟΣΜΟΣ

Παρών στην αποφοίτησή της ο αστυνομικός που 18 χρόνια νωρίτερα της έσωσε τη ζωή (pic)

Παρών στην αποφοίτησή της ο αστυνομικός που 18 χρόνια νωρίτερα της έσωσε τη ζωή (pic)
Spencer Platt/Getty Images/Ideal Images

Η ιστορία της ή πιο σωστά η ιστορία τους είναι συγκλονιστική, είχε γίνει πρωτοσέλιδο και έρχεται να μας θυμίσει πως η ζωή αποτελείται από στιγμές που αν για κάποιο λόγο εξελίσσονταν αλλιώς, όλα θα ήταν εντελώς διαφορετικά από ό,τι φανταζόμασταν.

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016. Η 23χρονη Γιόσιμπελκ Απόντε έχει μόλις πάρει το πτυχίο της στα λογιστικά και στην τελετή αποφοίτησής της βρίσκεται ένα πολυαγαπημένο της πρόσωπο. Κι ας μην πρόκειται για συγγενή της. Είναι ο Πίτερ Γκετς, πρώην αστυνομικός, ο οποίος έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί.

Ιούνιος 1998. Μια κλήση στη γραμμή έκτακτης ανάγκης (911) κάνει λόγο για πυρκαγιά σε πολυκατοικία στην πόλη Χάρτφορντ του Κονέκτικατ, στις ΗΠΑ. Πυροσβέστες και αστυνομικοί σπεύδουν στο σημείο. Ανάμεσά τους και ο Πίτερ Γκετς, ο οποίος δεν το πολυσκέφτεται και εισβάλλει στο φλεγόμενο κτίριο. Λίγα λεπτά αργότερα, βγάινει κρατώντας αγκαλιά ένα πεντάχρονο κοριτσάκι γεμάτο στάχτες.

Με τρόμο συνειδητοποιεί ότι το παιδί δεν αναπνέει. Το βάζει πρόχειρα στο περιπολικό του, δίνει τα κλειδιά σε έναν συνάδελφό του και όσο ο τελευταίος οδηγεί προς το νοσοκομείο, ο Γκετς κάνει τεχνητές αναπνοές στο κοριτσάκι.

«Συνήλθε τη στιγμή που φτάσαμε στο νοσοκομείο. Ο θείος της, με τον οποίο βρισκόταν στο διαμέρισμα την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, δεν τα κατάφερε», δήλωνει ο Γκετς.

Η Απόντε, το κορίτσι που σώθηκε χάρη στην έγκυρη επέμβαση του νεαρού τότε αστυνομικού δεν έκρυψε ποτέ την ευγνωμοσύνη της.

«Μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή χάρη σε αυτόν τον άνθρωπο. Και ό,τι πετυχαίνω, το οφείλω εν μέρει και σε αυτόν...»

Retired detective reunites with girl he saved years ago

By Amanda Jackson, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ