ΚΟΣΜΟΣ

Άφησαν σκύλο μέσα σε αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα και το πιο περίεργο σημείωμα (pic)

Άφησαν σκύλο μέσα σε αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα και το πιο περίεργο σημείωμα (pic)
Matthias Rietschel/Getty Images/Ideal Images

Το τελευταίο διάστημα ακούμε, διαβάζουμε ή και παρατηρούμε ολοένα και περισσότερα περιστατικά κατά τα οποία ιδιοκτήτες ζώων αφήνουν το σκυλί τους κλεισμένο μέσα στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο, προκειμένου να μεταβούν σε κάποιο μέρος όπου δεν επιτρέπεται η παρουσία του.

Σε αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις, τα αποτελέσματα ήταν τραγικά. Έχοντας ξεχάσει να αφήσουν κάποιο παράθυρο ανοιχτό για να ανακυκλώνεται ο αέρας, οι ιδιοκτήτες βρήκαν τα σκυλιά τους πεθαμένα λόγω ασφυξίας.

Ανάλογα περιστατικά και βέβαια ακόμα πιο τραγικά έχουν συμβεί και με παιδιά από - το λιγότερο - απερίσκεπτους γονείς.

Ο χρήστης του twitter @fioses ήταν τουλάχιστον οργανωμένος. Διότι αφενός οργάνωσε το «σωστό» περιβάλλον αναμονής για τον σκύλο του, αφετέρου φρόντισε να ενημερώσει τους περαστικούς, μην τυχόν και βρεθεί κάποιος ευαίσθητος, ανησυχήσει για την τύχη του τετράποδου και σπάσει κάποιο τζάμι για να το σώσει.

«Το air-condition είναι αναμμένο, έχει νερό και ακούγει την αγαπημένη του μουσική» αναφέρεται στο σημείωμα... που αντιμετωπίστηκε με χιόυμορ από τους υπόλοιπους χρήστες, παράλληλα όμως στάθηκε και αφορμή να ανοίξει κουβέντα σχετικά με το πόσο αγχωτική είναι μια τέτοια κατάσταση για τα ζώα και το τι πρέπει να κάνει κάποιος αν δει ένα τετράποδο εγκλωβισμένο σε ΙΧ χωρίς ανοιχτά παράθυρα και χωρίς... ανάλογο σημείωμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ