ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ σε ζωολογικό κήπο: Τετράχρονος πέφτει σε κλουβί γορίλα (video)

Θρίλερ σε ζωολογικό κήπο: Τετράχρονος πέφτει σε κλουβί γορίλα (video)
YouTube

Ένα τρομακτικό επεισόδιο που, δυστυχώς, οδήγησε στη θανάτωση ενός γορίλλα, κατέγραψαν με τα κινητά τους οι επισκέπτες στο ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι.

Χωρίς να είναι σαφές το πώς – κατά πάσα πιθανότητα, διαφεύγοντας της προσοχής της μαμάς του, περνώντας κάτω από τα συρματοπλέγματα και πέφτοντας από ύψος 3,7 μέτρων στην τάφρο – ένα αγοράκι τεσσάρων ετών βρέθηκε στο χώρο που φιλοξενούνται οι γορίλλες.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου κατάφεραν εγκαίρως να απομακρύνουν τους δύο θηλυκούς γορίλλες, ωστόσο ο αρσενικός άρπαξε το αγοράκι και μεταφέροντάς το σε διάφορα σημεία της χώρου, επί δέκα λεπτά φαινόταν να το περιεργάζεται και να το αγγίζει.

Ο Harambe, ένας γορίλλας 200 κιλών, κάθε άλλο παρά επιθετικός ήταν με το παιδί. Για την ακρίβεια, κάποια στιγμή φαινόταν να προσπαθεί να το προστατεύσει. Παρόλα αυτά, ο μικρός ήταν τρομοκρατημένος, σπαράσσοντας στο κλάμα.

Άνθρωποι – μεταξύ αυτών και η μαμά του μικρού – που παρακολουθούσαν έντρομοι τη σκηνή, μιλούσαν στο παιδί, προσπαθώντας να το καθησυχάσουν.

Οι αρχές του ζωολογικού κήπου αποφάσισαν να θανατώσουν το ζώο, ώστε να μη θέσουν σε περαιτέρω κίνδυνο τη ζωή του παιδιού.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο διευθυντής του Ζωολογικού Κήπου, Thane Maynard, κατά τη συνέντευξη τύπου, ελήφθη η απόφαση να εξουδετερωθεί ο γορίλλας κι όχι να ναρκωθεί, επειδή το αναισθητικό παίρνει ώρα για να δράσει. Όπως τόνισε, παρότι ο Harambe δεν είχε άγριες διαθέσεις, η ασφάλεια του πάρκου έπρεπε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του παιδιού.

Ο τετράχρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων του Σινσινάτι, ελαφρά τραυματισμένο αλλά σε κατάσταση σοκ.

Παρότι η ομάδα ασφάλειας του ζωολογικού κήπου έκανε αυτό που έκρινε σωστό, οι εργαζόμενοι δήλωσαν καταρρακωμένοι για τη μεγάλη μεγάλη απώλεια ενός σπάνιου και υπό εξαφάνιση είδους γορίλλα - είχε κλείσει τα 17 του χρόνια μόλις την περασμένη Παρασκευή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ