ΚΟΣΜΟΣ

Πώς καθόρισε τη ζωή του Χίτλερ ο θάνατος του αδελφού του

Πώς καθόρισε τη ζωή του Χίτλερ ο θάνατος του αδελφού του
ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP FILES

Νέα ιστορικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι ο αδελφός του Χίτλερ, που πέθανε από υδροκεφαλία όντας λίγων ημερών, γεννήθηκε μετά τον Αδόλφο.

Ωστόσο, τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πώς ο θάνατός του επηρέασε την προσωπικότητα του Χίτλερ και τη μετέπειτα πορεία της ζωής του.

Όπως έχει καταγράψει η Ιστορία, ο Αδόλφος ήταν το τέταρτο από τα έξι παιδιά της οικογένειας, ωστόσο έγγραφα που βρέθηκαν από τον ιστορικό Φλοριάν Κοτάνκο (Florian Kotanko), δείχνουν ότι είναι το τρίτο κατά σειρά παιδί. Ο Όττο Χίτλερ είχε γεννηθεί τρία χρόνια μετά, στις 17 Ιουνίου 1892 και πέθανε λίγες ημέρες αργότερα από υδροκεφαλία, όπως αναφέρει το Reuters.

«Τα συμπεράσματα πολλών βιογράφων του Χίτλερ για τη σχέση που είχε ο αρχηγός των Ναζί με την οικογένειά του ανατρέπονται» γράφει ο Κοτάνκο σε μια γερμανική εφημερίδα.

Ο λόγος γίνεται για τη σχέση που είχε ο Χίτλερ με την μητέρα του Κλάρα. Θεωρούνταν ότι ήταν δεμένοι καθώς ήταν το μόνο παιδί που επέζησε στην οικογένεια. Πλέον, δεν είναι ξεκάθαρη η επιρροή που είχε το οικογενειακό περιβάλλον στην εξέλιξη του.

«Πώς αντιμετώπισαν τα αδέλφια τον θάνατο που αδελφού τους που ήρθε πρόωρα;» αναφέρει ο ιστορικός.

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα ερωτήματα προκύπτει και αν ο ίδιος είχε αντιληφθεί την κατάσταση του αδελφού του και την ασθένεια. Ίσως αυτό να είναι που τον διαμόρφωσε, στηρίζουν κάποιοι ερευνητές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ