ΚΟΣΜΟΣ

Υπέργηρη με «Π» χτυπήθηκε από τρένο και... ζει και βασιλεύει

Υπέργηρη με «Π» χτυπήθηκε από τρένο και... ζει και βασιλεύει
twitter

Το σύνηθες και παράλληλα και φυσιολογικό, είναι όταν μεγαλώνουμε, να χάνουμε σιγά σιγά τα αντανακλαστικά μας. Για κάθε κανόνα, όμως, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που έρχονται να τον επιβεβαιώσουν...

Μια γυναίκα από τη Βρέμη της Γερμανίας, ηλικίας 91 ετών, έκανε την καθημερινή της βόλτα, με τη βοήθεια του «Π». Ακριβώς επειδή είχε πρόβλημα στο βάδισμα, για χρόνια έκοβε δρόμο μέσω των γραμμών του τρένου και γλίτωνε αρκετά χιλιόμετρα στη διαδρομή για το σπίτι της.

Το κακό, βέβαια, συμβαίνει μία φορά. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση παραμόνευε την περασμένη εβδομάδα. Όπως γράφει η Deutsche Welle, η 91χρονη γυναίκα περνούσε τις γραμμές αφηρημένη όταν αντιλήφθηκε ότι τρένο που ταξίδευε με ταχύτητα 100 χλμ την ώρα, ερχόταν κατά πάνω της.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο οδηγός του τρένου, ο οποίος νωρίτερα είχε ακούσει ένα ήχο και είχε υποψιαστεί ότι κάτι μπορεί να χτύπησε (πιθανολογούσε ζώο), σταματά στον επόμενο σταθμό και βγαίνει να δει αν υπάρχει κάτι στην αμαξοστοιχία. Συνειδητοποιεί ότι στο κάτω μέρος, στο σασί, υπάρχουν σπασμένα κομμάτια από «Π». Παθαίνει σοκ, μεταφέρεται σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και το τρένο συνεχίζει με άλλον οδηγό...

Την ίδια ώρα, περαστικοί ειδοποιούν την αστυνομία. Στις μαρτυρίες τους αναφέρουν ότι μια ηλικιωμένη γυναίκα είναι πεσμένη στις γραμμές του τρένου. Δεν ξέρουν αν ζει ή αν είναι νεκρή. Στο σημείο σπεύδουν αστυνομικοί και ασθενοφόρο. Με εξαίρεση κάποιους μώλωπες, η γιαγιά χαίρει άκρας υγείας.

Σύμφωνα με ειδικούς, όταν κάποιος δει τρένο να έρχεται κατά πάνω του, ακόμα και αν είναι νέος και τα αντανακλαστικά του λειτουργούν στην εντέλεια, έχει περίπου δύο δευτερόλεπτα να αντιδράσει. Η ηλικιωμένη γυναίκα δίνει τη δική της εκδοχή στους αστυνομικούς.

«Είδα το τρένο, πέταξα το «Π», ξάπλωσα στις γραμμές και σώθηκα». Τόσο απλά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ