ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ στην Μ. Βρετανία μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα

Ο Ντόναλντ Τραμπ στην Μ. Βρετανία μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα
Επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Σκωτία το 2015 REUTERS/Russell Cheyne

Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα, Ντόναλντ Τραμπ, θα επισκεφτεί το Ηνωμένο Βασίλειο στις 24 Ιουνίου, μια ημέρα μετά το δημοψήφισμα για "Brexit".

Δεν έχει ανακοινωθεί αν θα συναντηθεί με κάποιον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, καθώς η επίσκεψή του φαίνεται να έχει επιχειρηματικό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικάνου, Χοπ Χίκς (Hope Hicks), επιβεβαίωσε ότι ο Τραμπ θα ταξιδέψει στη Σκωτία στις 24 του μηνός για να επιτηρήσει το ξενοδοχείο του στο κέντρο αναψυχής γκολφ “Turnberry Golf Resort”, μια έκταση που είχε αγοράσει το 2014.

Μια ημέρα πριν, στις 23 Ιουνίου, θα διεξαχθεί το δημοψοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου για το αν θα μείνει ή θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο μεγιστάνας από την πλευρά του είχε δηλώσει: «πιστεύω πρέπει να φύγουν. Δεν νομίζω να πληγωθούν από την έξοδο. Πρέπει να παίξουν το δικό τους παιχνίδι, πάντα ήταν καλοί μαχητές», αναφέρεται στο δημοσίευμα του CNN.

Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, καθώς είχε δηλώσει σε τηλεοπτική συνέντευξη του σταθμού ITV: «Όπως φαίνεται δε θα έχουμε μία καλή σχέση, όμως ποιος ξέρει; Ελπίζω ότι θα έχω μία καλή σχέση μαζί του, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν τον απασχολεί».

Αφορμή για αυτό το σχόλιο ήταν η αναφορά του Κάμερον το 2015 στο βρετανικό κοινοβούλιο, για το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ. «Είναι διχαστικός, ηλίθιος και ακολουθεί λάθος τακτική», δήλωσε τότε, για την εξαγγελία που είχε κάνει ο Ρεπουμπλικάνος για τον προσωρινό αποκλεισμό εισόδου των μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Trump to visit United Kingdom day after "Brexit" vote

By David Wright

ΔΗΜΟΦΙΛΗ