ΚΟΣΜΟΣ

Δύο νεκροί σε πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο UCLA στην Καλιφόρνια (pics & vid)

Δύο νεκροί σε πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο UCLA στην Καλιφόρνια (pics & vid)
TV screenshot

Δύο νεκροί -ένας εκ των οποίων είναι ο δράστης που έβαλε μόνος τέλος στη ζωή του- είναι ο απολογισμός του περιστατικού πυροβολισμών στο UCLA. Πλέον ο αποκλεισμός του πανεπιστημίου έχει αρθεί και δεν υπάρχει απειλή. 

Νωρίτερα, περίπου στις 10 π.μ. τοπική ώρα, ένας από τους επίσημους λογαριασμούς του πανεπιστημίου στο Twitter κάλεσε όσους βρίσκονται στους χώρους του πανεπιστημίου να προστατευθούν σε ασφαλές μέρος.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής του CNN για θέματα δημόσιας τάξης Τομ Φουέντες, ο αποκλεισμός ενός μεγάλου πανεπιστημίου σε αστική περιοχή αποτελεί «σημαντική πρόκληση». Το κτίριο της Μηχανολογίας όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, βρίσκεται σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του Λος Άντζελες.

Oι αστυνομικοί εξετάζουν ένα σημείωμα που βρέθηκε στο σημείο που φαίνεται να σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, μεταδίδουν οι LA Times.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν το άλλο θύμα είναι φοιτητής ή μέλος του προσωπικού του πανεπιστημίου.

Το πανεπιστήμιο έκτασης 1,7 τετραγωνικών χιλιομέτρων αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις,. Eπί τόπου βρέθηκαν οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.

Έπειτα από αστυνομική έφοδο στο κτήριο, όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί, αρκετά άτομα βγήκαν έξω με τα χέρια ψηλά ή πίσω από το κεφάλι.

Το UCLA είναι ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, με πάνω από 43.000 φοιτητές. Αυτή είναι η τελευταία εβδομάδα μαθημάτων καθώς την επόμενη ξεκινούν οι εξετάσεις του εξαμήνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ