ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 100 σοροί μεταναστών ξεβράστηκαν στις ακτές της Λιβύης

Πάνω από 100 σοροί μεταναστών ξεβράστηκαν στις ακτές της Λιβύης
REUTERS/ HANDOUT / (MARINA MILITARE)

Οι σοροί τουλάχιστον 117 ανθρώπων ξεβράστηκαν στις ακτές της Λιβύης, με τις διαστάσεις του δράματος των μεταναστών να είναι πλέον ασύλληπτες.

Στην πλειονότητά τους οι μετανάστες προέρχονται από την υποσαχάρια Αφρική, ενώ μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και παιδιά. Σύμφωνα με το τοπικό παράρτημα της Ερυθράς Ημισελήνου και την μη κυβερνητική οργάνωση Migrant Report, η παραλία της δυτικής πόλης Ζουάρα έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο προσφύγων, γεμάτη με σορούς νεκρών σε ακτίνα 25 χιλιομέτρων.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, επικαλούμενο αξιωματούχο του λιβυκού ναυτικού, οι σοροί των μεταναστών περισυλλέγησαν μετά την ανατροπή πλοιαρίου στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, χωρίς ωστόσο, να είναι σαφές πότε έγινε το ναυάγιο, αφού τα πτώματα ήταν σε αποσύνθεση και, επί του παρόντος, δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβής ημερομηνία.

Τις τελευταίες ημέρες έχει σημειωθεί ραγδαία αύξηση στις αναχωρήσεις προσφύγων από τις ακτές της βόρειας Αφρικής με προορισμό την Ιταλία. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε πρόσφατα ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα 880 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις λιβυκές ακτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ