ΚΟΣΜΟΣ

Άγρυπνοι στο Λονδίνο...για το Brexit

Άγρυπνοι στο Λονδίνο...για το Brexit

Οι πολιτικοί στη Βρετανία δεν θα είναι οι μόνοι που θα μείνουν ξάγρυπνοι το βράδυ της διενέργειας του δημοψηφίσματος στις 23 Ιουνίου για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η JP Morgan Chase, η Royal Bank of Scotland, η Morgan Stanley και η Lloyds Banking Group είναι μερικές μόνο από τις τράπεζες με μεγάλη παρουσία στο Λονδίνο οι οποίες σχεδιάζουν να βάλουν προσωπικό να δουλεύει όλο το 24ωρο περιμένοντας τα αποτελέσματα της κάλπης.

Πρόκειται κυρίως για προσωπικό που θα παρακολουθεί τις αγορές και την πορεία των συναλλαγματικών ισοτιμιών τόσο για λογαριασμό πελατών όσο και των ίδιων των τραπεζών. Επαγγελματίες παίκτες των αγορών θα θέλουν να πραγματοποιούν συνεχείς συναλλαγές την ώρα που θα γίνονται γνωστά όλο και περισσότερα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια των χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

Οι αγορές συναλλάγματος μένουν ανοικτές ολόκληρο το 24ωρο σε όλο τον κόσμο. Για τον λόγο αυτό το προσωπικό των τραπεζών θα παρακολουθεί στενά τις διακυμάνσεις, ιδιαίτερα στη στερλίνα, η οποία παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα μεγάλες διακυμάνσεις.

Σύμφωνα με το Bloomberg η JP Morgan, η οποία έχει ως έδρα τη Νέα Υόρκη και απασχολεί 16.000 εργαζομένους στη Βρετανία, έχει ήδη κλείσει δωμάτια σε κεντρικά ξενοδοχεία για στελέχη της που εργάζονται στο οικονομικό κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, το Canary Wharf, ανέφερε πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί. Η RBS θα στείλει επιπλέον τέτοια υψηλόβαθμα στελέχη στο Λονδίνο να μείνουν εκεί όλο το βράδυ, ώστε να διαχειριστούν συναλλαγές σε νομίσματα που θα γίνουν μέσω κόμβων στην Ασία και τις ΗΠΑ, ανέφερε άλλη πηγή.

Στις 23 Ιουνίου οι κάλπες θα μείνουν ανοικτές μέχρι τις 10 το βράδυ ώρα Λονδίνου. Ηδη hedge funds και τράπεζες έχουν προσεγγίσει εταιρείες δημοσκοπήσεων για να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη πληροφόρηση. Η ανάγκη για τέτοιες πληροφορίες είναι μεγάλη επειδή μετά το τέλος της ψηφοφορίας δεν θα υπάρξει επίσημο exit poll. Επίσης δεν είναι ξεκάθαρο το πόσο σύντομα θα φανεί ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, κάτι που μπορεί να γίνει ακόμη και το επόμενο πρωί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ