ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε και το τελευταίο σκυλί-διασώστης της 11ης Σεπτεμβρίου (pics)

Πέθανε και το τελευταίο σκυλί-διασώστης της 11ης Σεπτεμβρίου (pics)
Twitter / WGNNews

Το τελευταίο εν ζωή από τα δεκάδες σκυλιά που έδωσαν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν τραυματίες κάτω από τα συντρίμμια του World Trade Center, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, πέθανε χθες, σε μια κτηνιατρική κλινική του Τέξας, σε ηλικία 16 ετών.

Η Μπρίτανι, ένα εντυπωσιακό golden retriever το οποίο σε ηλικία μόλις 2 ετών κλήθηκε μαζί με την συνεργάτιδά του, Ντενίς Κορλίς, να φέρει εις πέρας την πιο δύσκολη αποστολή της ζωής του, ταλαιπωρείτο από διάφορες αρρώστιες και τελικά η ιδιοκτήτριά του επέλεξε τη λύση της ευθανασίας ώστε το σκυλί να πάψει να βασανίζεται.

Σύμφωνα με το CNN, η Μπρίτανι υπηρέτησε τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ μέχρι τα 9 της χρόνια, ενώ πέρσι, στα 15 της, έδωσε το «παρών» στο ετήσιο μνημόσυνο που τελείται για τα θύματα της τραγωδίας και μάλιστα σε τηλεοπτικό αφιέρωμα που μεταδόθηκε από το δίκτυο NBC News.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που η Κορλίς οδηγούσε την Μπρίτανι στο κτηνιατρείο, οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας της επαρχίας Χάρις του Τέξας, σχημάτισαν δύο γραμμές και απέδωσαν τιμές στο ξεχωριστό αυτό σκυλί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ