ΚΟΣΜΟΣ

Εγκαίνια για το πρώτο εστιατόριο γυμνιστών

Εγκαίνια για το πρώτο εστιατόριο γυμνιστών
Reuters/Mike Segar

Το εστιατόριο "The Bunyadi" ανοίγει τις πύλες του για τους γυμνούς πελάτες του, στο Λονδίνο, έχοντας ήδη 32.000 κρατήσεις σε μόλις δύο μήνες.

Πρόκειται για το πρώτο εστιατόριο γυμνιστών στον κόσμο. Το όνομά του προέρχεται από την ινδική λέξη «φυσικός» και σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Independent ο Σεμπ Λιάλ (Seb Lyall), ιδιοκτήτης και ο άνθρωπος που συνέλαβε την ιδέα «το όλο πρότζεκτ αποτελεί τεράστια πρόκληση για όλους μας, αλλά έχω την αίσθηση ότι θα πάμε καλά». Οι προσδοκίες του δημιουργού του διακιώθηκαν, καθώς οι κρατήσεις, πριν ακόμη ανοίξει, εκτοξεύθηκαν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, το ρεστοράν δεν επιτρέπει ρούχα και κινητά στο χώρο του, ενώ ακόμα και για τα φαγητά δεν χρησιμοποιούνται ηλεκτρικές συσκευές, αλλά μαγειρεύονται μόνο στη φωτιά.

Η απαγόρευση ρούχων δεν περιορίζεται, ωστόσο, μόνο στους πελάτες, αλλά επιβάλλεται και στο προσωπικό.

Συγκεκριμένα, όλοι όσοι βρίσκονται στον χώρο θα πρέπει να αφήνουν τα ρούχα τους και να βάζουν μια ρόμπα, την οποία στη συνέχεια μπορούν επίσης να βγάλουν.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, δεν περιλαμβάνονται στο μενού φαγητά, όπως καυτές σούπες, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στους γυμνούς πελάτες. Το φαγητό δεν περιέχει καθόλου συντηρητικά και είναι όσο πιο υγιεινό γίνεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως, αν και πρόκειται για εστιατόριο γυμνιστών, το "Bunyadi" δεν απευθύνεται μόνο σε γυμνιστές, αλλά και σε ντυμένους πελάτες, σε διαφορετικό χώρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ