ΚΟΣΜΟΣ

Δημοψήφισμα Βρετανία: Μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους

Δημοψήφισμα Βρετανία: Μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους
REUTERS/ TOBY MELVILLE

Παράταση μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους ώστε οι πολίτες να έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, αποφάσισε να δώσει σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.

"Πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο να παραταθεί η προθεσμία εγγραφής μέχρι τα μεσάνυχτα της 9ης Ιουνίου ώστε να μπορέσουν να εγγραφούν όσοι ψηφοφόροι δεν είχαν τον χρόνο να το κάνουν", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω του προβλήματος που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης, δύο ώρες προτού λήξει η προθεσμία όταν, λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος, αρκετοί πολίτες δεν πρόλαβαν να εγγραφούν.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε μέσω του Twitter τους πολίτες που δεν έχουν εγγραφεί, να συνεχίσουν να εγγράφονται στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

“Εάν δεν έχετε εγγραφεί και θέλετε να ψηφίσετε στο δημοψήφισμα για την ΕΕ, συνεχίστε να εγγράφεστε. Η μεγάλη προσέλευση προκάλεσε υπερφόρτωση του συστήματος χθες τη νύκτα. Επείγουσες συνομιλίες με την Εκλογική Επιτροπή για να διασφαλισθεί ότι οι άνθρωποι που εγγράφονται θα μπορούν να ψηφίσουν”, ανέφερε στην ανάρτησή του ο Κάμερον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ