ΚΟΣΜΟΣ

ISIS: Λίστα θανάτου με αναφορά και σε Ελλάδα

ISIS: Λίστα θανάτου με αναφορά και σε Ελλάδα
social media

Λίστα με χιλιάδες στόχους του ISIS σε πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, ανήρτησε στο Internet μία ομάδα χάκερ που αυτοσυστήνεται ως «United Cyber Caliphate» και πρόσκειται στους τζιχαντιστές του ISIS. Η λίστα περιλαμβάνει στοιχεία εντοπισμού 8.318 ανθρώπων -εχθρών του 'ισλαμικού κράτους'- ενώ η ομάδα καλεί τους πιστούς μαχητές να βρουν τους στόχους αυτούς, να τους σκοτώσουν με βάναυσο τρόπο και να πάρουν έτσι εκδίκηση για τους 'αδελφούς μουσουλμάνους'.

Όπως γράφει η ιστοσελίδα Vocativ οι 8.138 στόχοι του ISIS είναι διάσπαρτοι σε δεκάδες χώρες του κόσμου και επιμερίζονται ως εξής: 7.848 στις ΗΠΑ, 312 στον Καναδά, 69 στην Αυστραλία, 39 στην Μ. Βρετανία, δηλαδή 8.268 στόχοι.

Οι υπόλοιποι 50, σύμφωνα με τη λίστα, μοιράζονται σε άλλες 18 χώρες που είναι οι ακόλουθες: Βέλγιο, Βραζιλία, Κίνα, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Γουατεμάλα, Ινδονησία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Τζαμάικα, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Σουηδία και Τρινιδά & Τομπάκο.

Ο κατάλογος του θανάτου συνοδεύεται από φωτογραφίες. Μία -μ' έναν πάνοπλο στρατιώτη που φορά μάσκα- γράφει: «Ουδείς μπορεί να σταματήσει το ισλαμικό κράτος. Είστε εναντίον μας. Θα σας σκοτώσουμε όλους μαζί».

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, μέχρι αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, δεν είχε γίνει γνωστό αν οι ελληνικές αρχές είχαν δώσει εντολή στις υπηρεσίες τους να ασχοληθούν με το περιεχόμενο της λίστας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ