ΚΟΣΜΟΣ

7 χρόνια φυλάκισης για… σκονάκι στις εξετάσεις

7 χρόνια φυλάκισης για… σκονάκι στις εξετάσεις
REUTERS/Stringer

Ένας μαθητής από την Κίνα, «συνελήφθη» να αντιγράφει στις εισαγωγικές εξετάσεις για το πανεπιστήμιο και αντιμετωπίζει ελάχιστη ποινή φυλάκισης 7 ετών.

Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται μια τόσο αυστηρή ποινή και κυρίως σε ανήλικο μαθητή, όπως αναφέρει η Independent. Αυτό που οδήγησε τις Αρχές στο να προβούν σε τέτοια τιμωρία, είναι ότι υπάρχουν πολλές αιτήσεις για τα πανεπιστήμια, συγκεκριμένα μόνο για αυτή τη χρονιά 9.4 εκατομμύρια μαθητές έδιναν τις εξετάσεις και οι «αντιγραφές» έχουν αυξηθεί.

Μάλιστα, στην ανατολική Κίνα, τα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία έχουν γίνει δρακόντεια, όπως αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο "Xinhua". Συγκεκριμένα, έχουν τοποθετηθεί σκάνερ στην είσοδο της αίθουσας που εξετάζουν τα παπούτσια των μαθητών, για πιθανόν σκονάκια. Επίσης, στις αίθουσες περιπολούν αστυνομικοί που προσπαθούν να ανιχνεύσουν «ύποπτες συμπεριφορές».

Εδώ και αρκετό καιρό τα σχολεία και τα πανεπιστήμια παγκοσμίως προσπαθούν να καταπολεμήσουν αυτές τις τακτικές. Τον προηγούμενο μήνα, είχαν ακυρωθεί εξετάσεις της ιατρικής σχολής στην Ταϊλάνδη γιατί οι φοιτητές χρησιμοποιούσαν διάφορα τεχνολογικά επιτεύγματα, όπως γυαλιά κατασκοπείας για να περάσουν τα μαθήματά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ