ΚΟΣΜΟΣ

Spiegel προς Βρετανία: Σας παρακαλούμε, μην φύγετε!

Spiegel προς Βρετανία: Σας παρακαλούμε, μην φύγετε!
Twitter

Το νέο τεύχος του γερμανικού περιοδικού "Der Spiegel" κυκλοφορεί, σήμερα Σάββατο, σε δίγλωσση έκδοση, γραμμένο στην αγγλική και τη γερμανική γλώσσα.

Μέσω των σελίδων του απευθύνει έκκληση στους Βρετανούς να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το συγκεκριμένο τεύχος, λοιπόν, κυκλοφορεί με δύο διαφορετικά εξώφυλλα. Εκείνο που διατίθεται στη Βρετανία έχει τίτλο «Σας παρακαλούμε μην φύγετε! Γιατί η Γερμανία έχει ανάγκη τους Βρετανούς». Πωλείται, δε, σε μειωμένη τιμή, δύο λίρες (2,90 ευρώ) όπως γνωστοποίησε η διεύθυνση του περιοδικού.

Το κύριο άρθρο του επιχειρηματολογεί γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να τα καταφέρει χωρίς τη Βρετανία.

«Το αποτέλεσμα είναι μια αντικειμενική και ταυτόχρονα σθεναρή, συγκινητική –και δίγλωσση– έκκληση προς την χώρα: Σας παρακαλούμε μην φύγετε!» τόνισε ο επικεφαλής της συντακτικής ομάδας σε σημερινή του ανακοίνωση.

Επιπροσθέτως, το κύριο άρθρο περιγράφει τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Βρετανία στον καθορισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναλύει τις συνέπειες ενός Brexit στην ασφάλεια της Ευρώπης, την ικανότητά της να μάχεται την τρομοκρατία και το γεω-στρατηγικό της βάρος.

Σε δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων TNS για λογαριασμό του Spiegel το 79% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Αντίθετα, το 50% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το Brexit δεν θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία της Γερμανίας σε σύγκριση με το 36% που πιστεύει ότι η κατάσταση της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης θα επιδεινωθεί.

Η δημοσκόπηση όπου συμμετείχαν 1.025 άνθρωποι διενεργήθηκε το διήμερο 7-8 Ιουνίου.

10 μονάδες μπροστά το Brexit

Την ίδια ώρα, στη Βρετανία, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα, δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Independent, καταδεικνύει διαφορά δέκα μονάδων υπέρ του Brexit.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση – που διεξήχθη διαδικτυακώς από το ινστιτούτο ORB, σε δείγμα 2.000 προσώπων, το διήμερο 8-9 Ιουνίου – το 55% των Βρετανών τάσσεται υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ το 45% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ