ΚΟΣΜΟΣ

Κατοικίδιο... δύο μέτρων και 300 κιλών! (video)

Κατοικίδιο... δύο μέτρων και 300 κιλών! (video)
YouTube

Στην επιλογή κατοικιδίου, οι πολλοί αρκούνται σε ασφαλείς, παραδοσιακές λύσεις, όπως γάτες και σκύλους... Λιγότεροι, σε κάτι πιο εξεζητημένο, όπως φίδια και δηλητηριώδεις αράχνες και ελάχιστοι σε κάτι άγριο και... πομπώδες.

Οι Παντελεένκο (Panteleenko), ως γνήσια ρωσική οικογένεια, επέλεξε ως κατοικίδιο ένα κάθε άλλο παρά διακριτικό ζωάκι. Ο Στεπάν, η καφέ αρκούδα, ζυγίζει 300 κιλά και το ύψος της ξεπερνά τα δύο μέτρα. Αυτό ουδόλως τον εμποδίζει να βλέπει τηλεόραση, αραχτός στον καναπέ μεταξύ του ζεύγους, να παίζει μπάλα μαζί τους, να κάθεται σαν αρνάκι να τον χτενίζουν, να κάθεται στο οικογενειακό τραπέζι και να τους ανταμείβει με τρυφερά φιλιά στο στόμα...

ark 2

Ο Στεπάν ζει σε ένα κλουβί προσαρμοσμένο στα μέτρα του – κοινώς σε μία γκαρσονιέρα, στον κήπο του σπιτιού. Τα άγρια ένστικτά του μοιάζουν να είναι βαθιά κοιμισμένα – μέχρι να ξυπνήσουν – κάτι που επιτρέπει στον «μπαμπά» του να βάζει τα χέρια του στο στόμα του και να τον «αγριεύει» στο παιχνίδι.

ark3

Οι Παντελεένκο βρήκαν τον Στεπάν , τον οποίο μόλις είχαν πιάσει κυνηγοί, σε μία τοπική αγορά και τον υιοθέτησαν. Έκτοτε, είναι το αγαπημένο τους κατοικίδιο.

Και, παρότι, όπως φαίνεται στις εικόνες, τον αγαπούν, τον φροντίζουν και περνούν χρόνο μαζί του, το θέαμα ενός, κατά τ’άλλα, άγριου ζώου που ζει αιχμάλωτο σε ένα μικρό χώρο, μακριά από το φυσικό του περιβάλλον, δεν μπορεί παρά να προκαλεί θλίψη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ