ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολεί, οδηγεί, τρολάρει: Οι επτά μη βασιλικές στιγμές της Βασιλίσσης…

Πυροβολεί, οδηγεί, τρολάρει: Οι επτά μη βασιλικές στιγμές της Βασιλίσσης…
Twitter/Kensington Palace

Μία ζωή ακριβείας, στριμωγμένη στα «πρέπει» και τα «μη» του αυστηρού πρωτοκόλλου; Ως επί το πλείστον, ναι. Ωστόσο, στις φλέβες τής γαλαζοαίματης Ελισάβετ κυλά κόκκινο αίμα, όπως κάθε ανθρώπου. Που σημαίνει πως η ανάγκη για ελευθερία κάποιες φορές υπερισχύει των κανόνων...

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ανέβηκε στον βρετανικό θρόνο το 1953, σε ηλικία 25 χρόνων. Κατά τη διάρκεια της 63χρονης θητείας της, η μακροβιότερη βασίλισσα της βρετανικής ιστορίας, έχει γνωρίσει 12 Πρωθυπουργός, επτά Πάπες και επτά Αρχιεπισκόπους του Καντέρμπουρι. Ιδού πέντε από τις απρόσμενες στιγμές «ανταρσίας» της 90χρονης Ελισάβετ.

Η Βασίλισσα – σοφερίνα...

Ο φωτογραφικός φακός την έχει απαθανατίσει πίσω από το τιμόνι και, μάλιστα, φορώντας κουκούλα και μεταφέροντας επιβάτες.

Queen jeep

Βασίλισσα «photomber»!

Καίτοι ακουσίως, η Βασίλισσα κάνει photobombing: Το 2014, κατά τη διάρκεια των Αγώνων της Κοινοπολιτείας, στη Γλασκώβη, εμφανίστηκε χαμογελώντας πλατιά πίσω από δύο Αυστραλές αθλήτριες του χόκεϊ που έβγαζαν σέλφι.

Queen 1

Μία βασίλισσα για τον Τζέιμς Μποντ

Όταν, το 2012, η Βρετανία υποδεχόταν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γυρίστηκε ένα εντυπωσιακό κλιπ με δύο «θεσμούς» αμιγώς βρετανικούς: Το Μπάκιγχαμ και τον Τζέιμς Μποντ. Τότε, η Βασίλισσα είχε καταπλήξει όχι μόνο το σκηνοθέτη του κλιπ, Ντάνι Μπόιλ – με την προθυμία της να υποδυθεί τον... εαυτό της στα γυρίσματα αλλά και να αυτοσχεδιάσει στις ατάκες της – αλλά και την παγκόσμια κοινή γνώμη που είδε τη βρετανική μοναρχία με άλλο μάτι...

«Τρολάροντας» τους Ομπάμα


Άξιος σύμμαχος του εγγονού της, Χάρι, έγινε – μετά χαράς, απ’ότι αποδείχτηκε – η 90χρονη Ελισάβετ στο «τρολάρισμα» του προεδρικού ζεύγους των Ηνωμένων Πολιτειών, στο πλαίσιο προώθησης των Invictus Games.

Το... «φλερτ» με τον Τζάστιν Τριντό


Ο νέος Καναδός πρωθυπουργός συνήθως σαγηνεύει όποιον τον γνωρίζει. Η Αυτής Μεγαλειότης δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Έπεσε θύμα της γοητείας του σε μία εκδήλωση της Κοινοπολιτείας, πέρυσι, όταν ο Τζάστιν Τριντό μίλησε με διθυράμβους για την αρχηγό του βρετανικού έθνους. Στη δική της ομιλία, η Βασίλισσα αστειεύτηκε: «Ευχαριστώ πολύ, Τζάστιν Τριντό, που με κάνεις να νιώθω τόσο μεγάλη». Εκείνος, αποδεικνύοντας πως δεν έχει αδίκως τη φήμη του καρδιοκατακτητή, απαντούσε αργότερα μέσω Twitter: «Αντιθέτως, εσείς είστε πάντα νέα».

Queen Trudeau

«Shoot» and let the others die...


Η Ελισάβετ όπως ελάχιστοι θα μπορούσαν να τη διανοηθούν: Κρατώντας όπλο και πυροβολώντας, σε ένα κέντρο σκοποβολής στο Σάρεϊ, πιθανότατα το 1993.

Queen rifle

Μία πριγκίπισσα με... γράσο στα χέρια;

Πριν ακόμη ανέβει στο θρόνο, η πριγκίπισσα Ελισάβετ υπηρετούσε ως μηχανικός στο βρετανικό στρατό. Ιστορικής αξίας οι ασπρόμαυρες εικόνες όπου φαίνεται να δουλεύει τη μηχανή ενός φορτηγού του Ερυθρού Σταυρού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ