ΚΟΣΜΟΣ

Σε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς υποβάλλεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Σε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς υποβάλλεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Eurokinissi

Σε εγχείριση ανοικτής καρδιάς υποβάλλεται από το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

«Στις 8.00 σήμερα το πρωί (9.00 ώρα Ελλάδας) άρχισε η εγχείρηση για την αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας του προέδρου Σίλβιο Μπερλουσκόν» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Η εγχείρηση αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις ώρες. Στη συνέχεια ο Καβαλιέρε θα μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου θα μείνει για δύο ημέρες ενώ θα ακολουθήσει η περίοδος της ανάρρωσής του για μερικές εβδομάδες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών.

Η εγχείρηση πραγματοποιείται υπό τον δρα Οτάβιο Αλφιέρι, επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου.

Στο πλευρό του Μπερλουσκόνι βρίσκεται η νεαρή σύντροφός του, Φραντσέσκα Πασκάλε. Ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε στο δωμάτιο του δισεκατομμυριούχου, εμφανώς συγκινημένη, κρατώντας ένα μαντήλι στο χέρι. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά Μέσα ενημέρωσης και τα παιδιά του Μπερλουσκόνι βρίσκονται στο νοσοκομείο.

Μία ημέρα πριν από το χειρουργείο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ευχαρίστησε τους διαδικτυακούς του φίλους για το ενδιαφέρον και τα μηνύματα στήριξης που του απέστειλαν.

«Φυσικά ανησυχώ, αλλά και έχω συγκινηθεί πάρα πολύ από τις εκδηλώσεις εκτίμησης, υποστήριξης και μεγάλης στοργής που δέχομαι από παντού, ακόμη και από πολιτικούς εχθρούς» έγραψε στο Facebook.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ