ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο Ρώσου χούλιγκαν με τα επεισόδια της Μασσαλίας

Βίντεο Ρώσου χούλιγκαν με τα επεισόδια της Μασσαλίας
REUTERS/ JEAN-PAUL PELISSIER

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέβασε ο Ρώσος χούλιγκαν που συμμετείχε στα βίαια επεισόδια της Μασσαλίας το βίντεο, στο οποίο κατέγραφε όλη τη δράση το Σάββατο 11 Ιουνίου κατά την 4η μέρα του Euro 2016.

Όπως φαίνεται σε αυτό, μία ομάδα ρώσων χούλιγκαν τρέχουν προς το κέντρο της πόλης της Μασσαλίας, ενόψει του αγώνα Ρωσία-Αγγλία, για να βρουν άγγλους οπαδούς και να τους επιτεθούν.

Αφού βρουν τους στόχους τους, αρχίζουν να πετούν καρέκλες προς αυτούς, και να τους γρονθοκοπούν βίαια.

Σήμερα, οι γαλλικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 43 Ρώσων χούλιγκαν, οι οποίοι συμμετείχαν στα επεισόδια του Σαββάτου, οι οποίοι τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση. Σύμφωνα με τον Αντόλφ Κολράτ, τον νομάρχη της περιφέρειας Αλπ-Μαριτίμ, οι Ρώσοι οπαδοί μπορεί να αφεθούν ελέθεροι, να απελαθούν ή να τους ασκηθούν διώξεις για συμμετοχή στις ταραχές.

Οι Ρώσοι οπαδοί ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν με πούλμαν για τη Λίλ, στη βόρεια Γαλλία, όπου αύριο η εθνικής ομάδα της Ρωσίας θα παίξει με την αντίστοιχη της Σλοβακίας.

Περίπου 30 από αυτούς αρχικά είχαν αρνηθεί να υποβληθούν σε έλεγχο και να κατέβουν από το λεωφορείο τους, το οποίο είχε οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα του Μαντελιέ-λα Ναπούλ, μιας πόλης που απέχει μιάμιση ώρα από τη Μασσαλία. Τελικά συμμορφώθηκαν και όλους τους οδηγήθηκαν σε κλούβες της αστυνομίας.

Οι έλεγχοι, που έγιναν από την αστυνομία σε συντονισμό με την Εθνική Διεύθυνση Καπολέμησης του Χουλιγκανισμού (DNLH), είχαν ως στόχο να διακριβωθεί αν οι Ρώσοι αυτοί περιλαμβάνονται στον κατάλογο των θεωρούμενων ως "επικίνδυνων" χούλιγκαν.

"Έχουμε αρκετά συγκεκριμένες ενδείξεις για τη συμμετοχή τουλάχιστον ορισμένων από αυτούς στα απαράδεκτα επεισόδια" της Μασσαλίας, δήλωσε νωρίτερα ο Κολράτ.

Στον λογαριασμό του στο Twitter ο Αλεξάντρ Σπρίγκιν, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ρώσων φιλάθλων και συνεργάτης ενός υπερεθνικιστή βουλευτή, υποστήριζε ότι ήταν μεταξύ των προσώπων που ελέγχθηκαν από τις γαλλικές αρχές. Έστειλε μάλιστα πολλά τέτοια μηνύματα, συνοδεύοντάς τα από φωτογραφίες. Η παρουσία του μεταξύ των Ρώσων οπαδών, ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις γαλλικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι άλλος Ρώσος χούλιγκαν παραδέχθηκε ότι ταξίδεψε εντός 48ωρου στην Μασσαλία μόνο και μόνο για να πλακωθεί με τους Άγγλους και επέστρεψε κανονικά στην δουλειά και τα παιδιά του. Ενώ υπήρξαν φωνές στην Ρωσία, ακόμη και στην Δούμα από εθνικιστές βουλευτές, που επικρότησαν τις ντροπιαστικές σκηνές που έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Διαβάστε επίσης:

EURO 2016: Ρώσος χούλιγκαν ομολογεί ότι ταξίδεψε στη Γαλλία μόνο για να δείρει Άγγλους!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ