ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος είναι ο δολοφόνος της Κοξ

Ποιος είναι ο  δολοφόνος της Κοξ
telegraph.co.uk

Άτομο με ψυχολογικά προβλήματα ή πολιτικά εμπαθής; Ο Τόμας Μερ (Tommy Mair), ο 52χρονος δολοφόνησε τη Βρετανίδα βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Η πληροφορία ότι πριν την πυροβολήσει και τη μαχαιρώσει φώναξε «πρώτα η Βρετανία», εξετάζεται από τις αρχές.

Μοναχικός, ήσυχος, μονόχνωτος, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στο παρελθόν, σε τοπική εφημερίδα.

Ποιο είναι το προφίλ του φερόμενου ως δολοφόνου;

Γείτονές του μιλώντας σε βρετανικά ΜΜΕ είπαν ότι αναχώρησε από το σπίτι του περίπου στις 12.30 το μεσημέρι. Φορούσε το καπέλο του και κρατούσε μια τσάντα. Τίποτα, όπως λένε, δεν μαρτυρούσε το επικείμενο φονικό. Ήταν ήρεμος και κανονικός. Ανάλογη ήταν και η περιγραφή γυναίκας που αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι φρόντιζε τον κήπο της μητέρας της ενώ ένας άνδρας είπε ότι ο φερόμενος ως δράστης ασχολείτο με τον εθελοντισμό.

Άλλοι γείτονές του λένε ότι ζούσε με συγγενή του η οποία πέθανε πριν από λίγα χρόνια.

Νέος σε ηλικία γείτονάς του αποκάλυψε ότι ο Τόμι, περνούσε απαρατήρητος και δεν ήθελε να πλησιάζουν τον φράκτη του σπιτιού του. Όποτε συνέβαινε να πλησιάζει κάποιος, φώναζε: "φύγετε".

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο φερόμενος δράστης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και ακολουθούσε ιατροφαρμακευτική αγωγή.

Ο Τόμας Μερ είχε δηλώσει το 2010 σε τοπική εφημερίδα ότι ακολουθούσε πρόγραμμα ψυχιατρικής κλινικής που τον επιστράτευσε στην κοινωνική εργασία και συγκεκριμένα στη φροντίδα πάρκων.

Ο Μερ είχε πει ότι το πρόγραμμα αυτό ήταν πολύ καλύτερο από οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή υπογραμμίζοντας ότι πολύς κόσμος υποφέρει από ψυχολογικά προβλήματα μετά από μακροχρόνια ανεργία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ