ΚΟΣΜΟΣ

Η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει ότι η δοκιμή πυραύλων στέφθηκε με επιτυχία

Η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει ότι η δοκιμή πυραύλων στέφθηκε με επιτυχία
REUTERS/ KCNA

Η Βόρεια Κορέα υποστήριξε την Πέμπτη ότι πραγματοποίησε μία επιτυχημένη δοκιμή εκτόξευσης πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς.

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο μετέδωσε ότι η χώρα εκτόξευσε έναν πύραυλο Hwasong-10 ή αλλιώς Musudan, με επιτυχή προσγείωση στη θάλασσα σε ασφαλή ζώνη.

Η δήλωση αυτή αναπαράχθηκε από έναν υπάλληλο του Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας από την Πρεσβεία της χώρας στο Πεκίνο.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ο Hwasong-10 σημαίνει ότι η μέθοδος μεταφοράς μας έχει επιτύχει. Πλέον με σιγουριά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πυρηνικό πόλεμο προκαλέσουν οι ΗΠΑ», δήλωσε ο Τσό Σονχούι (Choe Sonhui), εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας.

«Με την ενίσχυση των πυρηνικών δυνατοτήτων μας προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την σημερινή κατάσταση στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν τη Λαϊκή Δημοκρατίας της Κορέας με πυρηνικά όπλα», πρόσθεσε.

Ωστόσο, αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ δήλωσαν ότι η Βόρεια Κορέα είχε εκτοξεύσει δύο πυραύλους Musudan μεσαίου βεληνεκούς από την ανατολική ακτή την Τετάρτη το πρωί, μεταξύ των οποίων ο ένας ταξίδεψε για 400 χιλιόμετρα πριν πέσει στην θάλασσα της Ιαπωνίας.

Ο άλλος πύραυλος ταξίδεψε για περίπου 150 χιλιόμετρα γεγονός που την καθιστά αποτυχημένη, σύμφωνα με τις πληροφορίες ενός στρατιωτικού αξιωματούχου από την Νότια Κορέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ