ΚΟΣΜΟΣ

Ο ΟΗΕ καταγγέλλει τις εκτοξεύσεις πυραύλων της Β. Κορέας

Ο ΟΗΕ καταγγέλλει τις εκτοξεύσεις πυραύλων της Β. Κορέας
REUTERS/KCNA

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «καταδίκασε σθεναρά» τις νέες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα πριν λίγες μέρες.

Σε ψήφισμα του Συμβούλιο Ασφαλείας, τα 15 κράτη-μέλη καλούν όλες τις χώρες που είναι στο ΟΗΕ να: "διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για την πλήρη εφαρμογή" των βαρύτατων κυρώσεων που έχουν ήδη επιβληθεί στην Πιονγκγιάνγκ.

Οι στρατιωτικές δοκιμές του Κιμ Γιονγκ Ουν, έχουν κατακριθεί και από τις ΗΠΑ. Σε δήλωση του ο εκπρόσωπος της προεδρίας Τζος Έρνεστ δήλωσε:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν σθεναρά τις προκλητικές ενέργειες της βορειοκορεάτικης κυβέρνησης. Θεωρώ ότι συνέπεια αυτών των προκλήσεων θα είναι να ενισχυθεί η αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας, η οποία ανησυχεί πολύ σοβαρά για τη συμπεριφορά της χώρας.

Από την πλευρά της η Βόρειος Κορέα δηλώνει υπερήφανη για την επιτυχημένη εκτόξευση βεληνεκούς. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών προέβη νωρίτερα στη δήλωση:

Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ο πύραυλος Hwasong-10 έκανε μια επιτυχημένη εκτόξευση. Πλέον με σιγουριά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πυρηνικό πόλεμο προκαλέσουν οι ΗΠΑ. Με την ενίσχυση των πυρηνικών δυνατοτήτων μας προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την σημερινή κατάσταση στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν τη Λαϊκή Δημοκρατίας της Κορέας με πυρηνικά όπλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ