ΚΟΣΜΟΣ

Το Brexit μονοπώλησε τις συζητήσεις στο Twitter

Το Brexit μονοπώλησε τις συζητήσεις στο Twitter
REUTERS/ RALPH ORLOWSKI

Το στρατόπεδο που μονοπώλησε τις συζητήσεις στο Twitter πριν από το δημοψήφισμα στη Βρετανία ήταν εκείνο των υποστηρικτών του Brexit, όπως γνωστοποίησε σήμερα Παρασκευή ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο συγκεκριμένα, πριν από το δημοψήφισμα, η εκστρατεία υπέρ του Brexit μονοπώλησε τις συζητήσεις καταγράφοντας ποσοστό 55%- 70% στις συνομιλίες επί του θέματος.

Η εκστρατεία υπέρ της παραμονής επικράτησε αιφνιδίως στις συζητήσεις για πρώτη φορά την ημέρα της ψηφοφορίας.

Όπως, επίσης, γνωστοποίησε το twitter, περισσότερα από 6 εκατομμύρια tweets (6,4) σχετικά με το δημοψήφισμα στη Βρετανία εστάλησαν το διάστημα από το πρωί της Πέμπτης, λίγο μετά το άνοιγμα της κάλπης στα εκλογικά κέντρα της Βρετανίας, μέχρι και την Παρασκευή το μεσημέρι, λίγο μετά την ομιλία του απερχόμενου πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κάμερον, κατά την οποία ανακοίνωσε την παραίτησή του, καταγράφθηκε η μέγιστη απόδοση, με 13.300 μηνύματα ανά λεπτό, όπως διευκρίνισε το Twitter στο ιστολόγιό του.

Συγκριτικά, ο θάνατος του μουσικού Πρινς είχε ως αποτέλεσμα να αναρτηθούν περισσότερα από 8 εκατομμύρια tweet σε λίγες ώρες τον Απρίλιο.

Επιπλέον, τα οικονομικά ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντας των χρηστών του Twitter κατά τη διάρκεια της εκστρατείας των 6 εβδομάδων, πολύ περισσότερο σε σύγκριση με τα διεθνή θέματα, τα ζητήματα μετανάστευσης ή του τομέα ασφάλειας, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ