ΚΟΣΜΟΣ

20 νεκροί από τις πλημμύρες στη Δυτική Βιρτζίνια

20 νεκροί από τις πλημμύρες στη Δυτική Βιρτζίνια
Department of Transportation/Handout via Reuters

Τουλάχιστον 20 είναι οι νεκροί από τις πλημμύρες που σαρώνουν τη Δυτική Βιρτζίνια, ενώ εκατοντάδες κάτοικοι γλύτωσαν την τελευταία στιγμή χάρη στους διασώστες καθώς τα σπίτια τους γέμιζαν από τα ορμητικά νερά.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και 100 χρόνια καθώς η βροχή που έπεσε ξεπέρασε τα 25 εκατοστά με αποτέλεσμα ποτάμια και ρέματα να υπερχειλίσουν.

«Οι ζημιές είναι εκτεταμένες και τεράστιες», επισήμανε ο κυβερνήτης Ερλ Ρέι Τόμπλιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της πολιτείας ανέφερε ότι οι ιατροδικαστικές αρχές ανέφεραν ότι οι νεκροί είναι 20. Η περιοχή που επλήγη περισσότερο είναι η κομητεία Γκρινμπράιερ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της πολιτείας, όπου καταγράφηκαν 15 θάνατοι, πρόσθεσε.

Τα νερά σε πολλά ποτάμια έχουν φουσκώσει και το ύψος τους είναι σε επικίνδυνα επίπεδα, όπως στον Ποταμό Ελκ, όπου έφθασαν τα 9,75 μέτρα, στο ψηλότερο επίπεδο από το 1888, σύμφωνα με τον Τόμπλιν.

Οι αρχές επικεντρώνονται στη διάσωση ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί ή παρασύρθηκαν από νερά πλημμυρών, πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι 66.000 κατοικίες δεν έχουν ηλεκτροδότηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ