ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Το Μπλόκο της Αριστεράς διαψεύδει τους Financial Times

Πορτογαλία: Το Μπλόκο της Αριστεράς διαψεύδει τους Financial Times
Η επικεφαλής του Αριστερού Μπλοκ Καταρίνα Μάρτινς (Catarina Martins) μιλά στο 10o συνέδριο του κόμματος στη Λισαβόνα, την Κυριακή 27 Ιουνίου 2016 Twitter @EsquerdaNet

Διαψεύδει το Μπλόκο της Αριστεράς (Bloco de Esquerda) στην Πορτογαλία δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο το πορτογαλικό κόμμα έχει προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Πορτογαλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν αποτελεί θέση του Bloco η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την Ευρώπη», δήλωσε η βουλευτής του κόμματος και υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου Μαρίζα Ματίας (Marisa Matias).

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Bloco Πέδρο Σοάρες (Pedro Filipe Soares) διέψευσε κατηγορηματικά ότι το αριστερό κόμμα πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για παραμονή της χώρας στην Ε.Ε.

«Μπροστά στον κίνδυνο να επιβληθούν κυρώσεις στην Πορτογαλία και την Ισπανία από την Κομισιόν για το ότι ξέφυγαν από τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, το Bloco πρότεινε τη διοργάνωση δημοψηφίσματος εναντίον των πιθανών κυρώσεων. Δεν αμφισβητήσαμε ποτέ και δεν θέσαμε σε αμφισβήτηση τη παραμονή της Πορτογαλίας στην Ευρώπη», δήλωσε ο Πέδρο Σοάρες, κατηγορώντας τη βρετανική εφημερίδα ότι παραποίησε τις θέσεις του Bloco.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν στο 10ο συνέδριο του Bloco, που έκλεισε σήμερα τις τριήμερες εργασίες του.

Το αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα, που ιδρύθηκε το 1999, ήρθε τρίτο στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, κερδίζοντας το 10,2% των ψήφων, ποσοστό που διατήρησε και στις προεδρικές εκλογές λίγους μήνες μετά. Στηρίζει κοινοβουλευτικά, μαζί με το κομμουνιστικό κόμμα, την σοσιαλιστική κυβέρνηση του Αντόνιο Κόστα (António Costa).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ