ΚΟΣΜΟΣ

Πλήρης συμφωνία Ολάντ–Μέρκελ για τον χειρισμό του Brexit

Πλήρης συμφωνία Ολάντ–Μέρκελ για τον χειρισμό του Brexit
O Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στέκονται στο νέο Μνημείο του Βερντέν (Verdun Memorial), με φόντο τη νεκρόπολη του Ντουομόντ (Douaumont), την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, στις εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια από τη Μάχη του Βερντέν, μια από τις μεγαλύτερες και φονικότερες μάχες του Α' ΠΠ, όπου η Βρετανία συγκαταλεγόταν στις νικήτριες δυνάμεις REUTERS/Philippe Wojazer

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ (François Hollande) και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (Angela Merkel) «διαπίστωσαν την πλήρη συμφωνία τους σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από το βρετανικό δημοψήφισμα».

Το παραπάνω ειπώθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, που είχαν αργά το βράδυ της Κυριακής οι δύο ηγέτες, όπως έγινε γνωστό από συνεργάτες του Γάλλου προέδρου.

Ολάντ και Μέρκελ συνομίλησαν για περίπου τριάντα λεπτά και, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Θέλουν την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ευκρίνεια, ώστε να μην μείνει καμία αβεβαιότητα. Επίσης, τόνισαν την ανάγκη για ανάληψη πρωτοβουλιών για την Ευρώπη και την ανάγκη για ταχεία δράση γύρω από συγκεκριμένες προτεραιότητες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ