ΚΟΣΜΟΣ

Υπέρ των βασανιστηρίων ο Τραμπ

Υπέρ των βασανιστηρίων ο Τραμπ
REUTERS

Την υποστήριξη του στα βασανιστήρια επανέφερε λίγες ώρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Κωνσταντινούπολη ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων δήλωσε σε προεκλογική του εκδήλωση πως «πρέπει να πολεμήσουμε τη φωτιά με τη φωτία» αναφερόμενος στις τακτικές των αποκεφαλισμών από την πλευρά του ISIS.

Όπως γράφει η Guardian ανέφερε πως ενώ το Ισλαμικό Κράτος προχωρά σε πνιγμούς και αποκεφαλισμούς κρατουμένων του, οι ΗΠΑ δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν το waterboarding (εικονικός πνιγμός). Σύμφωνα με τον Τραμπ αυτό κάνει τον ISIS να πιστεύει πως οι ΗΠΑ είναι αδύνατες και ανόητες και πρέπει να «πολεμήσουν με επιθετικότητα και με βιαιότητα» για να αντιμετωπίσουν την απειλή.

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε την υποστήριξη του στο waterboarding , το οποίο απαγορεύτηκε από την κυβέρνηση Μπους το 2006 τόσο σαν παράνομο όσο και σαν αναποτελεσματικό, λέγοντας στους οπαδούς του πως «μου αρέσειπολύ. Μάλιστα δεν θεωρώ πως είναι αρκετά σκληρό».

Αναφερόμενος στην επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ο Τραμπ είπε πως «προσευχόμαστε για τις οικογένειες εκείνων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη. Ολόκληρος ο κόσμος είναι έκπληκτος και τρομοκρατημένος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ