ΚΟΣΜΟΣ

Κέρι: Το Brexit μπορεί να μη γίνει ποτέ

Κέρι: Το Brexit μπορεί να μη γίνει ποτέ

Η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ, μπορεί να μην γίνει ποτέ, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο οποίος αποκάλυψε ότι το Λονδίνο δεν βιάζεται να αποχωρήσει.

Μιλώντας χθες, την επομένη συνάντησης που είχε με τον Ντέιβιντ Κάμερον, ο Κέρι πρόσθεσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός αισθάνεται "ακατάλληλος" για να διαπραγματευτεί μια αποχώρηση την οποία ο ίδιος δεν επιθυμεί.
"Είναι ένα πολύ περίπλοκο διαζύγιο", σημείωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, μιλώντας κατά τη διάρκεια ετήσιας συνόδου για τις Πληροφορίες και την Ασφάλεια στο Άσπεν στο Κολοράντο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο Κέρι, ο οποίος είχε επισκεφθεί τη Δευτέρα τον Κάμερον στην πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ, σημείωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν θέλει να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισαβόνας, με το οποίο θα άρχιζε η αντίστροφη μέτρηση των δύο ετών ως την υιοθέτηση του Brexit.
Το Λονδίνο, αποκάλυψε ο Κέρι, δεν θέλει να διακινδυνεύσει να βρεθεί χωρίς μια συμφωνία συνεργασίας με την ΕΕ κατά την εκπνοή αυτής της διορίας.

Ο Κάμερον "αισθάνεται ακατάλληλος (...) για να αρχίσει να διαπραγματεύεται κάτι στο οποίο δεν πιστεύει και επομένως δεν έχει καμία ιδέα πως να το χειριστεί", συνέχισε ο Κέρι.

Σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο η απόφαση για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ να ανατραπεί στο τέλος, ο Κέρι απάντησε: "Πιστεύω ότι υπάρχουν ορισμένα μέσα".

"Δεν θέλω ως υπουργός Εξωτερικών να τα εκθέσω σήμερα. Πιστεύω ότι αυτό θα ήταν λάθος. Αλλά υπάρχουν μέσα" για να γίνει, πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ