ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον

Ο Ομπάμα στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον
REUTERS/Brian Snyder

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην προεκλογική εκστρατεία της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον, για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

 

Συγκεκριμένα, θα παρευρεθεί την 5η Ιουλίου σε εκδήλωση στην Βόρεια Καρολίνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα που έχει αναλάβει την εκστρατεία της πρώην υπουργού Εξωτερικών.

"Στο Σάρλοτ, ο πρόεδρος Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον θα μιλήσουν για το όραμά τους, πώς να κάνουν την Αμερική πιο ισχυρή και ενωμένη", αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.

Την 9η Ιουνίου ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους "άνοιξε τα χαρτιά" του και τάχθηκε επίσημα στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον, αφού επί πολλούς μήνες δεν αποκάλυπτε ποιον υποψήφιο του κόμματός του είχε επιλέξει.

«Τάσσομαι στο πλευρό της, ανυπομονώ να συμμετάσχω στην εκστρατεία της Χίλαρι. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος με τόσα προσόντα για αυτήν την θέση», ήταν τα λόγια του πλανητάρχη.

Παράλληλα, ο δεύτερος υποψήφιος των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς, αρνείται να εγκαταλείψει παρά το γεγονός ότι η αντίπαλός του κατάφερε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των εκλεκτόρων που χρειαζόταν για να εξασφαλίσει το χρίσμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ