ΚΟΣΜΟΣ

Μια Αμερικανίδα απειλούσε να σκοτώσει τον Στίβεν Χόκινγκ

Μια Αμερικανίδα απειλούσε να σκοτώσει τον Στίβεν Χόκινγκ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/RAMON DE LA ROCHA

Μια Αμερικανίδα συνελήφθη στην Ισπανία, μετά από απειλητικά μηνύματα που έστελνε στον Στίβεν Χόκινγκ, απειλώντας τον με θάνατο.

Ο καθηγητής είχε βρεθεί στη Τενερίφη για να δώσει μια ομιλία στο ετήσιο φεστιβάλ αστρονομίας "Starmus". Το θέμα συζήτησης του, ήταν η τεχνητή νοημοσύνη και οι απειλές που ενδέχεται να βιώσει η ανθρωπότητα από την άνοδο της τεχολογίας.

Με την παρουσία του στο νησί της Ισπανίας, έλαβε δεκάδες απειλές σε λίγες μόνο ώρες, στο λογαριασμό του στο Twitter. Σε ένα από αυτά μια γυναίκα του έγραφε: «Είμαι δίπλα σου και πρόκειται να σε σκοτώσω».

Τα παιδιά του είδαν τις απειλές και ενημέρωσαν άμεσα τις Αρχές. Την ίδια ώρα αυξήθηκαν και τα σώματα προστασίας του καθηγητή.

Η γυναίκα συνελήφθη σε ένα ξενοδοχείο της πόλης και οδηγήθηκε στην αστυνομία. Το BBC αναφέρει ότι στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι ήταν ερωτευμένη με τον επιστήμονα και ότι ποτέ δεν θα του έκανε κακό.

Η Τζένυ Θερέσα (Jenny Theresa), καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκισης για τις απειλές κατά τις ζωής του Βρετανού επιστήμονα. Ο ίδιος κλήθηκε να καταθέσει σε δικαστήριο στο νότιο θέρετρο της Arona, αλλά τελικά απαλλάγη από αυτή την διαδικασία για ιατρικούς λόγους

Στη γυναίκα επιβλήθηκαν και περιοριστικά μέτρα προκειμένου να βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 μέτρων από τον επιστήμονα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ