ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε… γλυκοπατάτα

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε… γλυκοπατάτα
simon and schuster

Ένας Αμερικανός ευθυμογράφος και κωμικός είχε την έμπνευση να βάλει τον Ντόναλντ Τραμπ να πρωταγωνιστήσει σε ένα σατιρικό βιβλίο για παιδιά, όπου ο υποψήφιος για πλανητάρχης παρουσιάζεται με τη μορφή μιας... γλυκοπατάτας.

Το σύγγραμμα "A Child's First Book of Trump" («Το πρώτο παιδικό βιβλίο για τον Τραμπ») έγραψε ο Μάικλ Ίαν Μπλακ, 44 ετών, συγγραφέας επίσης πολλών βιβλίων για ενήλικες. Στις σελίδες του παρουσιάζει τον μεγιστάνα ως έναν χαρακτήρα που έχει τη μορφή πατάτας, με χρώμα δέρματος σε «έντονο πορτοκαλί», «στρογγυλό» πρόσωπο και «ατίθασα μαλλιά».

TrumpBook 640x480

Πηγή: Simon & Schuster

Μια άλλη ιδιαιτερότητα της εξωτερικής εμφάνισης του «Αμερικανού Τραμπ», όπως λέγεται ο χαρακτήρας, είναι τα χέρια του που είναι «θλιβερά ατροφικά» σύμφωνα με το βιβλίο που εκδίδει ο οίκος Simon & Schuster.

Ο Ντόναλντ Τραμπ του Μάικλ Ίαν Μπλακ ζει στις οθόνες της τηλεόρασης, τρέφεται με δολάρια και θέλει να επιθέτει το όνομά του σε οτιδήποτε αγγίζει. Προκειμένου να σταματήσουν αυτό το πλάσμα, το οποίο διακρίνεται για την «αλαζονεία» του, την «επάρκειά» του και τον «άτοπο θόρυβο» που προκαλεί, ο συγγραφέας προτείνει στα παιδιά να «κλείσουν την τηλεόρασή» τους.

81myEOxJwLL

Πηγή: Simon & Schuster

Διότι το '"Americus Trumpus" έχει μια αδυναμία:

«Το να αδιαφορήσετε για τον Τραμπ, είναι ο μεγαλύτερος φόβος του. Χωρίς το χάος, συρρικνώνεται ώσπου να γίνει ένας θλιβερός πορτοκαλί δίσκος» εξηγεί ο συγγραφέας. Εάν το κόλπο αυτό δεν λειτουργήσει, «αναμένω ότι δεν θα υπάρχει Τραμπ βορειότερα» συμπεραίνει ο ίδιος.

81Je8FPVj7L

Πηγή: Simon & Schuster

«Γράφτηκε με το στυλ ενός παιδικού βιβλίου, όμως πιστεύω ότι πρόκειται κυρίως για ένα βιβλίο για ενήλικες. Επιχείρησα να τον αποτυπώσω με κάθε μορφή και σχήμα. Αυτή η μορφή της γλυκοπατάτας ήταν η πιο διασκεδαστική» εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαρκ Ρόζενταλ, που ανέλαβε την εικονογράφηση του βιβλίου.

Στόχος ήταν το βιβλίο να κυκλοφορήσει πριν από το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που θα διεξαχθεί από την 18η έως την 21η Ιουλίου στο Κλίβελαντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ