ΚΟΣΜΟΣ

«Κοστούμι» 1500 ευρώ στο διευθυντή περιοδικού που δημοσίευσε τις φωτογραφίες Ολάντ - Γκαγιέ

«Κοστούμι» 1500 ευρώ στο διευθυντή περιοδικού που δημοσίευσε τις φωτογραφίες Ολάντ - Γκαγιέ
Pascal Le Segretain/Getty Images/Ideal Image

Η προσωπική σχέση του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς εκδικάστηκε η μήνυση εναντίον του περιοδικού που έφερε στο φως τις φωτογραφίες τους.

O διευθυντής του εβδομαδιαίου περιοδικού «Voici», Ρολφ Χάινς, καταδικάστηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου, να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ καθώς δημοσίευσε το 2014 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν χωρίς την άδειά τους στο εσωτερικό του προεδρικού μεγάρου.

Η ηθοποιός είχε καταθέσει μήνυση για εισβολή στην προσωπική της ζωή. Το πλημμελειοδικείο της Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι, καταδίκασε επίσης τον Χάινς να καταβάλει συμβολικά το ποσό του 1 ευρώ ως αποζημίωση στη Ζιλί Γκαγιέ για «εισβολή στην ιδιωτική ζωή» της ηθοποιού.

Η έρευνα κατέδειξε ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το εσωτερικό, χωρίς ωστόσο να καταστεί δυνατή η ταυτοποίηση του «φωτογράφου». Λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση, πέντε μέλη του προσωπικού του μεγάρου των Ηλυσίων που εργάζονταν «προσωπικά» για τον επικεφαλής του γαλλικού κράτους και φέρονταν να βρίσκονταν πίσω από την υπόθεση, πήραν μετάθεση σε άλλες θέσεις.

Τον Οκτώβριο, το Voici και άλλο ένα εβδομαδιαίο περιοδικό, το VSD, καταδικάστηκαν να καταβάλουν πρόστιμο 1.500 ευρώ το καθένα διότι δημοσίευσαν φωτογραφίες του ζεύγους Ολάντ-Γκαγιέ σε μια προεδρική κατοικία στις Βερσαλλίες, στο δυτικό Παρίσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ