Τιμή ρεκόρ για ένα τσαμπί σταφύλια στην Ιαπωνία
Τα σταφύλια, θεωρούνται χρυσός πλέον στην Ιαπωνία, με την τιμή στα ράφια του σούπερ μάρκετ να «σπάνε» κάθε ρεκόρ.
Συγκεκριμένα, η τιμή ενός τσαμπιού σταφυλιών ανέρχεται στο αδιανόητο ποσό των 8.350 δολαρίων.
Τα εποχιακά φρούτα στην Ιαπωνία προσελκύουν μεγάλο ποσοστό καταναλωτών που ανήκουν στην ανώτερη κοινωνική τάξη και οι πωλητές απευθύνονται σε αυτό το κοινό, αναφέρει η Guardian.
Ωστόσο, οι καταναλωτές την Πέμπτη ήρθαν αντιμέτωποι με υπερβολικά ψηλές τιμές όπως αυτές του σταφυλιού Ruby Roman. Άλλα φρούτα όπως τα μήλα και τα καρπούζια, επίσης θα ακολουθήσουν αυτά τα βήματα τις επόμενες μέρες.
Στα "βασιλικά φρούτα" της χώρας συγκαταλέγεται επίσης το πεπόνι, το οποίο έχει ισότιμη θέση με ένα παλιό καλό κρασί και προσφέρεται στην χώρα ως ακριβό δώρο, σε "ειδικές περιστάσεις". Πέρυσι το κόστος ενός και μόνο πεπονιού είχε φτάσει περίπου στα 15.000 δολάρια.
«Κυνηγός» πολιτιστικών θησαυρών: Ο Έλληνας αρχαιολόγος που «πολεμά» τους αρχαιοκάπηλους
15:17
Φον ντερ Λάιεν: Η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ βασική εγγύηση ασφάλειας
15:05
Τουσκ: Η ειρήνη στην Ουκρανία μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες
14:53
Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στα Μάλγαρα
14:50