ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε συλλήψεις για βιασμό στις ταυροδρομίες στην Ισπανία

Πέντε συλλήψεις για βιασμό στις ταυροδρομίες στην Ισπανία
REUTERS/ SUSANA VERA

Πέντε άνδρες τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση το Σάββατο καθώς φέρονται να βίασαν μια νεαρή γυναίκα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ταυροδρομιών του Σαν Φερμίν στην Ισπανία όπως αποφάνθηκε δικαστήριο της Παμπλόνας.

Οι πέντε άνδρες, ηλικίας 25 έως 28 ετών, συνελήφθησαν την Πέμπτη από την αστυνομία μετά την μήνυση που κατέθεσε μία 19χρονη γυναίκα για σεξουαλική κακοποίηση, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δικαστικές πηγές.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τη διάπραξη «πολλών σεξουαλικών εγκλημάτων» εναντίον του θύματος, ανέφερε εκπρόσωπος τύπου του εφετείου της Ναβάρας προσθέτοντας πως «ο δικαστής θα καθορίσει πόσοι βιασμοί διαπράχθηκαν».

Το φεστιβάλ του Σαν Φερμίν προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανούς και ξένους τουρίστες τόσο λόγω των ταυροδρομιών που διοργανώνονται όσο και των εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Φέτος η δημοτική αρχή της Παμπλόνας διεξήγαγε μια εκστρατεία προκειμένου να προωθήσει το μήνυμα υπέρ της προάσπισης της «ασφάλειας των γυναικών κατά τη διάρκεια των εορτών», «χωρίς σεξουαλικές επιθέσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ένας Ισπανός έχασε την ζωή του και άλλοι δύο άνδρες, ανάμεσά τους ένας Ιάπωνας, τραυματίστηκαν από τους ταύρους κατά τη διάρκεια ταυροδρομιών, καθώς το φεστιβάλ Σαν Φερμίν διανύει ήδη την τρίτη ημέρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ