ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν αφροαμερικανό στο Χιούστον

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν αφροαμερικανό στο Χιούστον
twitter

Και τρίτος Αφροαμερικανός έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικών, αυτή τη φορά το βράδυ του Σαββάτου στο Χιούστον των ΗΠΑ. Δύο αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Αφροαμερικανό άνδρα, ο οποίος όπως ισχυρίζονται κρατούσε όπλο το οποίο και έστρεψε εναντίον τους.

Ο άνδρας στεκόταν στη μέση του δρόμου κρατώντας ένα ρεβόλβερ, όταν τον προσέγγισαν δύο ισπανόφωνοι αστυνομικοί, οι οποίοι πραγματοποιούσαν περιπολία, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Jodi Silva, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι δύο αστυνομικοί βγήκαν από το περιπολικό για να του μιλήσουν, ενώ εκείνος κρατούσε το όπλο και σημάδευε στον αέρα. Οι αστυνομικοί του ζήτησαν να κατεβάσει το όπλο του και τότε εκείνος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο “αργά και επίτηδες κατέβασε το χέρι του και το σταμάτησε στο ύψος της μέσης του”. “Τώρα το όπλο είναι στραμμένο απευθείας στους αστυνομικούς”, πρόσθεσε ο Silva.

Φοβούμενοι για την ασφάλεια τη δική τους, καθώς και για εκείνη των περαστικών, και οι δύο αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον του, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο άντρας, ο οποίος δεν άνοιξε πυρ, πέθανε ακαριαία, ενώ τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

Η ταυτότητά του δεν έγινε άμεσα γνωστή, ενώ οι δύο αστυνομικοί τοποθετήθηκαν σε διοικητικά καθήκοντα για 3 μέρες, ακολουθώντας τη διαδικασία που ενδείκνυται σε αυτές τις περιπτώσεις, ανέφερε η ίδια πηγή. Και οι δύο αστυνομικοί είχαν δεκαετή και παραπάνω προϋπηρεσία στο αστυνομικό τμήμα του Χιούστον, ενώ διεξάγεται έρευνα για το συμβάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ