ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Αφρική: Σχέδια για επιθέσεις στην αμερικανική πρεσβεία

Νότια Αφρική: Σχέδια για επιθέσεις στην αμερικανική πρεσβεία
REUTERS/Mike Segar

Δίδυμα αδέλφια από τη Νότια Αφρική, συνελήφθησαν για τρομοκρατική δράση καθώς σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα Πρετόρια καθώς επίσης και σε άλλα κτήρια.

Ο Μπράντον Λι και ο Τόνι Λι Τούλσι, ηλικίας 23 ετών και ισλαμιστές στο θρήσκευμα "ήθελαν να τοποθετήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς στην πρεσβεία των ΗΠΑ" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος τύπου των επίλεκτων μονάδων της αστυνομίας Hawks.

Συνολικά σε 4 Νοτιοαφρικανούς, συμπεριλαμβανομένων των δύο αδελφών, απαγγέλθηκαν τη Δευτέρα κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία και τη διάδοση πολιτικών, θρησκευτικών και ιδεολογικών κινήτρων του Ισλαμικού Κράτους. Μάλιστα, οι ύποπτοι κατηγορούνται και για προσπάθεια ένταξής τους στις τάξεις του ISIS στη Συρία.

Οι εγκέφαλοι της ομάδας φαίνεται να είναι τα δύο αδέλφια, τους οποίους οι Αρχές παρακολουθούσαν από το 2015. Οι ίδιοι είχαν προσπαθήσει να φύγουν από τη χώρα, δύο φορές για να ταξιδέψουν στη Συρία. Για να πετύχουν τα τρομοκρατικά τους σχέδια, φαίνεται ότι στρατολόγησαν και άλλα άτομα.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, τους οποίους συνέλαβαν οι αρχές στο Γιοχάνεσμπουργκ την Κυριακή, θα παραμείνουν προφυλακισμένοι έως την 19η Ιουλίου, μέχρι την εξέταση της υπόθεσης από δικαστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ