ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες νεκροί από πτώση αεροπλάνου στο Ν.Σουδάν

Δεκάδες νεκροί από πτώση αεροπλάνου στο Ν.Σουδάν
Τα συντρίμια του αεροσκάφους REUTERS/Stringer

Τραγικό θάνατο βρήκαν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 41 επιβάτες αλλά και άνθρωποι που βρίσκονταν στο έδαφος, όταν κατέπεσε αεροσκάφος, στο Νότιο Σουδάν.

Το αεροσκάφος έπεσε σήμερα, λίγο μετά την απογείωσή του, στην πρωτεύουσα της χώρας Τζούμπα. Από το αεροπορικό δυστύχημα, επέζησαν δύο άνθρωποι, ένα μέλος πληρώματος και ένα παιδί.

Ωστόσο, συγκεχυμένος παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός των επιβαινόντων αλλά και των κατοίκων που σκοτώθηκαν στο έδαφος. Το αεροσκάφος, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters που αναμετάδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχε περίπου 20 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος και 10 με 15 επιβάτες, ενώ άγνωστος αριθμός ανθρώπων σκοτώθηκε στο έδαφος.

Ο Radio-Miraya της Αποστολής του ΟΗΕ στο Νότιο Σουδάν, ανέφερε στο Twitter ότι το "φορτηγό αεροσκάφος με προορισμό το Πάλος, στην πολιτεία του Άνω Νείλου (βορειοανατολικά) συνετρίβη σε απόσταση 800 μέτρων από τον διάδρομο απογείωσης του διεθνούς αεροδρομίου της Τζούμπα".

Επίσης, λίγο νωρίτερα η South Sudan Tribune έγραφε και αυτή στο Twitter: "Ένα Antonov φορτηγό αεροπλάνο συνετρίβη σήμερα στην Τζούμπα με 5 Ρώσους μέλη πληρώματος και 7 επιβάτες. Μόνον δύο επιζήσαντες, ο ένας παιδί", ενώ τέλος ο Eye Radio, ένας τοπικός ραδιοσταθμός, διευκρίνιζε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη "λίγο μετά την απογείωσή του".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ