ΚΟΣΜΟΣ

Εμπλέκουν τους οκτώ στην επίθεση κατά του ξενοδοχείου του Ερντογάν στο Μαρμαρίς

Εμπλέκουν τους οκτώ στην επίθεση κατά του ξενοδοχείου του Ερντογάν στο Μαρμαρίς

Συμμετοχή στην επιχείρηση κατά του ξενοδοχείου στο Μαρμαρίς όπου διέμενε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν φέρονται -κατά την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Star της Τουρκίας- να είχαν οι οκτώ στρατιωτικοί που αυτομόλησαν στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η Star υποστηρίζει ότι ανήκαν στην ομάδα των καταδρομέων που είχαν ως αποστολή να σκοτώσουν τον Ερντογάν -πληροφορία, όμως, η οποία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή με δεδομένη την πίεση που ασκείται στην Αθήνα για την έκδοση τους.

Το CNN Greece επικοινώνησε με τη δικηγόρο των αξιωματικών, η οποία δήλωσε άγνοια για το θέμα και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί μόλις λάβει σχετική ενημέρωση.

Μιλώντας στο CNNi, o Ερντογάν περιέγραψε πως έζησε τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής, λέγοντας πως απολάμβανε τις διακοπές με την οικογένειά του στη Μαρμαρίδα, όταν ξαφνικά ενημερώθηκε ότι «υπάρχει ένα είδος κινητοποίησης στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και άλλες πόλεις» και του ζητήθηκε να μεταφερθεί σε πιο ασφαλές μέρος με αεροπλάνο, πράγμα που έκανε, ακολουθούμενος από την οικογένειά του και μερικούς στενούς φίλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ