ΚΟΣΜΟΣ

Πιλότοι συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι τα... έτσουξαν πριν από υπερατλαντική πτήση

Πιλότοι συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι τα... έτσουξαν πριν από υπερατλαντική πτήση
Alexander Hassenstein/Getty Images/Ideal Images

Μπορεί οι επιβάτες πτήσης της Air Transat να ταλαιπωρήθηκαν για περισσότερες από 20 ώρες και να έφτασαν στον προορισμό τους με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, εντούτοις κανείς τους δεν παραπονέθηκε στην εταιρία. Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς άπαντες προτίμησαν την ταλαιπωρία παρά το ρίσκο που εν αγνοία τους επρόκειτο να πάρουν.

Σύμφωνα με τους New York Times, αεροσκάφος της Air Transat ήταν έτοιμο να απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Γλασκώβης με τελικό προορισμό το Τορόντο του Καναδά. Οι επιβάτες είχαν καθίσει στις θέσεις τους και περίμεναν να ξεκινήσει η διαδικασία για την οποία λίγο πολύ όλοι έχουν άγχος, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο.

Προς μεγάλη τους έκπληξη, είδαν αστυνομικούς να μπαίνουν στο αεροπλάνο και στη συνέχεια στο cockpit και να αποχωρούν μαζί με τους δύο πιλότους...

Όπως ενημερώθηκαν λίγο αργότερα, οι άνθρωποι στους οποίους θα εμπιστεύονταν την ασφαλή μεταφορά τους στον Καναδά, κατηγορούνταν για κατανάλωση αλκοόλ. Ενδεικτική της σοβαρότητας του παραπτώματος είναι η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της αστυνομίας της Γλασκώβης:

«Αν για έναν οδηγό αυτοκινήτου είναι ριψοκίνδυνο να πιάσει το τιμόνι έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, για έναν πιλότο είναι σχεδόν εγκληματικό. Όχι μόνο γιατί από τις ικανότητές του εξαρτωνται πολλές ζωές, αλλά και επειδή οι χειρισμοί σε ένα αεροσκάφος απαιτούν απόλυτη συγκέντρωση»...

Η εταιρία απολογήθηκε δημόσια και ανακοίνωσε ότι περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ