ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο-σοκ από τη βραδιά του πραξικοπήματος: Τανκς περνούν πάνω από πολίτη

Βίντεο-σοκ από τη βραδιά του πραξικοπήματος: Τανκς περνούν πάνω από πολίτη
Video grab

Μία από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές από τη βραδιά της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία έχει καταγράψει κάμερα ασφαλείας στην συνοικία Σκούταρι της Κωνσταντινούπολης.

Στο βίντεο, που δημοσιεύει το DHA, φαίνεται ένας πολίτης, να τρέχει στη μέση του άδειου δρόμου, όταν ξαφνικά κάνει την εμφάνισή του ένα τανκ, που κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση, κατά πάνω του. Ο άνδρας κάνει μερικά βήματα πίσω, πέφτει στο οδόστρωμα και τότε το τανκ περνά από πάνω του.

Προς στιγμήν ο οδηγός ακινητοποιεί το άρμα μάχης, όμως στη συνέχεια βάζει και πάλι μπρος και συνεχίζει την πορεία του. Ο άνδρας σηκώνεται από την άσφαλτο, όμως πριν περάσουν μερικά δευτερόλεπτα αντικρίζει ένα δεύτερο τανκ να έρχεται κατά πάνω του. Τότε πέφτει ξανά στο οδόστρωμα και το δεύτερο άρμα μάχης περνά επίσης πάνω από το κορμί του.

Μόλις το βαρύ όχημα απομακρύνεται, ο άνδρας φαίνεται να έχει μείνει πεσμένος στο έδαφος, όμως φαίνεται να κουνάει τα πόδια του και στη συνέχεια φτάνουν στο σημείο δεκάδες διαδηλωτές προκειμένου να δουν τι του συμβαίνει και να τον βοηθήσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ