ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Έκαναν έντεκα χρόνια και διόρισαν έναν...νεκρό

Κύπρος: Έκαναν έντεκα χρόνια και διόρισαν έναν...νεκρό
Twitter

Φαίνεται πως στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας της Πολιτικής Αεροπορίας ζήλεψαν τη φράση «αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν» και βάλθηκαν να διαψεύσουν όσους συχνά πυκνά την επικαλούνται...

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», την περασμένη Δευτέρα, 18 Ιουλίου, η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) έλαβε μια πολύ σημαντική απόφαση στη συνεδρία της. Τον διορισμό του νέου διευθυντή του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, μια θέση που θεωρείται ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια πτήσεων και την ανάπτυξη των αερομεταφορών.

Κάπου εδώ αρχίζει ο παραλογισμός... Το πρόσωπο που επιλέγη ήταν ο τέως αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος, Ιάκωβος Δημητρίου. Η διαδικασία προέβλεπε υποβολή πρότασης από πλευράς ΕΔΥ και απάντησή του αν την αποδέχεται ή όχι.

Το βασικό πρόβλημα που προέκυψε, βέβαια, είναι ότι ο Ιάκωβος Δημητρίου απεβίωσε αιφνιδίως πριν από 2,5 χρόνια, διάστημα αρκετά μεγάλο ώστε κάποιος από την Επιτροπή να το έχει αντιληφθεί.

Σύμφωνα με τις διαδικασίες, θα έπρεπε να του γίνει πρόταση και να απαντήσει αν αποδέχεται ή όχι την θέση. Το πρόβλημα που προέκυψε είναι ότι ο Ιάκωβος Δημητρίου απεβίωσε πριν από δυόμισι χρόνια.

Αν, πάντως, κρίνει κάποιος ότι η όλη διαδικασία για τον διορισμό νέου διευθυντή ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου του 2005, δηλαδή πριν από 11 χρόνια και πέντε ημέρες, το γεγονός ότι κανείς δεν γνώριζε ότι επελέγη για τη θέση ένας άνθρωπος που έχει φύγει από τη ζωή μάλλον φαντάζει ως λεπτομέρεια.

Στα έντεκα χρόνια όλες οι αποφάσεις της ΕΔΥ για διορισμό έπεσαν με δικαστικές αποφάσεις. Γίνονταν νέες επιλογές από την ΕΔΥ, που και πάλι δεν άντεχαν στην κρίση του δικαστηρίου και η ιστορία ξεκινούσε από την αρχή. Κάπως έτσι φτάσαμε στην απόφαση για διορισμό του εκλιπόντος, καθώς έγινε με βάση τους υποψηφίους της διαδικασίας του 2005 και τα τότε προσόντα τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ