Συνάντηση Πουτίν-Ερντογάν στη Ρωσία
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Tούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν στη Ρωσία στις αρχές Αυγούστου, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Κρεμλίνο.
«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν μέσα στις δέκα πρώτες ημέρες του Αυγούστου. Αυτό θα γίνει στη Ρωσία. Βρισκόμαστε ωστόσο ακόμα στη διαδικασία διευκρίνισης του τόπου και της ημερομηνίας της συνάντησης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Την Κυριακή, ο Ρώσος πρόεδρος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ερντογάν και του ευχήθηκε να αποκατασταθεί το ταχύτερο η πολιτική σταθερότητα μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία, ενώ του ζήτησε παράλληλα να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ρώσων τουριστών.
Την ίδια ημέρα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή είχε μεταδώσει ότι οι δύο ηγέτες σχεδιάζουν να συναντηθούν μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, χωρίς να διευκρινίσει ο τόπος.
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει στις αρχές Ιουλίου ότι ο Ερντογάν ενδέχεται να μεταβεί τον Αύγουστο στο Σότσι, της νότιας Ρωσία, για να συναντηθεί με τον Πούτιν.
Η συνάντηση αυτή θα είναι η πρώτη ανάμεσα στους δύο ηγέτες μετά το ξέσπασμα της κρίσης στις διμερείς διπλωματικές σχέσεις τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ένα βομβαρδιστικό της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας καταρρίφθηκε από ένα καταδιωκτικό της τουρκικής ΠΑ κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.
Εμπρησμοί στη Μεσσηνία: Στο «στόχαστρο» ακόμη και οι επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ - «Μίλησαν» τα κινητά
20:19
Ιράν: «Άκυρη και χωρίς αξία» η υπογραφή του Αμερικανού προέδρου, λέει ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
20:09
Κυψέλη: Ντυμένη η σορός γυναίκας που εντοπίστηκε σε βαλίτσα - Χωρίς ίχνη πυροβολισμών ή μαχαιρώματος
20:01
Με περισσότερα από 55 κιλά κάνναβης συνελήφθη 68χρονος στη Φλώρινα
19:56