ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ για Brexit: Κανείς δε θέλει μια εκκρεμότητα χωρίς τέλος

Μέρκελ για Brexit: Κανείς δε θέλει μια εκκρεμότητα χωρίς τέλος
REUTERS

Την πρώτη τους συνάντηση από τότε που η Τερέζα Μέι ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας της, είχαν η Βρετανίδα πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε η κ. Μέρκελ ανέφερε σε σχέση με το Brexit πως κατανοεί πως η Βρετανία χρειάζεται χρόνο για να προετοιμάσει τη στρατηγική όμως κανείς δε θέλει μια «εκκρεμότητα επ’ αόριστον. Δεν είναι ούτε προς το συμφέρον της Βρετανίας ούτε των κρατών μελών της Ε.Ε». Επίσης σημείωσε πως οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών θα παραμείνουν στενές παρά το Brexit.

Από την πλευρά της η Τερέζα Μέι υποστήριξε πως το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται χρόνο ώστε να ξεκαθαρίσει τους στόχους του πριν ενεργοποιήσει το άρθρο 50 για την αποχώρηση από την Ε.Ε. Την ίδια στιγμή στάθηκε στο γεγονός πως ‘ένα ξεκάθαρο μήνυμα του δημοψηφίσματος ήταν πως ο βρετανικός λαός θέλει έλεγχο στη μετανάστευση, δεν παρέλειψε όμως να πει και το πόσο σημαντικό είναι για τη βρετανική οικονομία το εμπόριο, κρατώντας έτσι κλειστά τα χαρτιά της για την στάση που θα ακολουθήσει στο κρισιμότερο σημείο της μελλοντικής διαπραγμάτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ