ΚΟΣΜΟΣ

Οργή και αγανάκτηση για τον αποκεφαλισμό 12χρονου αγοριού από αντάρτες στη Συρία

Οργή και αγανάκτηση για τον αποκεφαλισμό 12χρονου αγοριού από αντάρτες στη Συρία
Oι εκτελεστές κρατούν το αγόρι πριν το αποκεφαλίσουν. Η φωτογραφία είναι από στιγμιότυπο video που διαμοιοράσθηκε στα social media Reuters/Social Media

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε ο αποκεφαλισμός 12χρονου αγοριού από αντάρτες στη Συρία, με την αιτιολογία ότι πολεμούσε στο πλευρό των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το αγόρι αποκεφαλίστηκε από μέλη της οργάνωσης ανταρτών Νουρ αλ Ντιν αλ Ζίνκι, σε δημόσιο δρόμο, στη συνοικία αλ Μάσαντ στο Χαλέπι, την οποία ελέγχουν αντάρτες. Η δολοφονία, μαγνητοσκοπήθηκε και το βίντεο να αναρτάται από χθες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο βίντεο οι αντάρτες κατηγορούν το παιδί ότι ανήκει στις Ταξιαρχίες αλ Κουντς (σ.σ. της Ιερουσαλήμ), μια παλαιστινιακή οργάνωση της Συρίας που πρόσκειται στο καθεστώς Άσαντ και λένε πως αιχμαλωτίστηκε κατά τη διάρκεια μαχών βόρεια του Χαλεπιού, στις οποίες αναμετρήθηκαν αντάρτες με μαχητές, πιστούς στο καθεστώς.

Οι Ταξιαρχίες αλ Κουντς, από την πλευρά τους διέψευσαν κατηγορηματικά ότι το παιδί αυτό ανήκε στο κίνημα και τόνισαν ότι επρόκειτο για ένα προσφυγόπουλο από την Παλαιστίνη ηλικίας 12 ετών.

Οι εκτελεστές του αγοριού συνελήφθησαν και επιτροπή έρευνας θα αποφασίσει για την τύχη τους.

2016 07 20T120325Z 706510680 S1AETQQUXHAA RTRMADP 3 MIDEAST CRISIS BEHEADING

Πηγή: Reuters/Social Media

Κάτοικοι της πόλης του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, όπως και η μεγαλύτερη οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τον αποκεφαλισμό του παιδιού από αντάρτες.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θεωρούν ότι, ο πόλεμος ο οποίος άρχισε τον Μάρτιο του 2011 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, υπολογίζουν πως έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 280.000 ανθρώπους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ